Acasă Politic Premierul Ciolacu: De luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita...

Premierul Ciolacu: De luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor

DISTRIBUIȚI

 172527– 28062024 – Declarații susținute de prim-ministru Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern:

Începem astăzi cu cel mai așteptat punct de pe ordinea de zi, modificările privitoare la e-Factura, e-Transport și e-TVA. Vreau să fiu cât se poate de clar: digitalizarea sistemelor statului NU înseamnă mai multă birocrație și mai multe probleme administrative pentru mediu de afaceri. Dimpotrivă, digitalizarea trebuie să fie un ajutor pentru economie! Digitalizare înseamnă simplificare pentru firme și combaterea evaziunii fiscale pentru stat! De aceea, domnule ministru Boloș, orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizați. Înțeleg că v-ați consultat până la urmă cu experții contabili și cu mediul de afaceri și veniți astăzi cu o serie de modificări care țin cont de realitate. Vă rog, după ședința de guvern, să explicați în detaliu cum ați corectat acest act normativ.

Tot din partea Finanțelor, vine o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim. Contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană, acordate potrivit legii, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Astfel, protejăm puterea de cumpărare a tuturor angajaților încadrați cu salariul minim pe economie.
Și tot astăzi, vom îngheța și punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie.

Aducem clarificări importante legislației pentru interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Practic, închidem o portiță folosită de cei care încercau să ocolească legislația din domeniul jocurilor de noroc.

Tot astăzi, finalizăm procesul de reorganizare a tuturor ministerelor în termenul asumat.
Am lăsat la final un subiect de mare interes zilele acestea.

Stimați colegi, mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat. Pentru că am înțeles cu toții că acest guvern nu este al Coaliției sau al vreunui partid politic. Este Guvernul României!
Toți cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriașă de a asigura stabilitatea acestei țări. Iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ți respecți angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfășurarea alegerilor, ci este vorba de încredere! Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și, din punctul meu de vedere,  trebuie să înceteze! Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi, practic, ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova H.G-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.