Acasă Social Educatie Noi finanțări pentru reducerea abandonului școlar

Noi finanțări pentru reducerea abandonului școlar

DISTRIBUIȚI

 172516– 27062024   – Ministerul Educaţiei anunţă lansarea celei de-a treia runde a apelului de proiecte destinat prevenirii şi reducerii abandonului şcolar, finanţat prin PNRR.

Unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a, precum și pentru îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior.

Apelul vizează unitățile de învățământ gimnazial de stat cu risc ridicat și mediu de abandon și părăsire timpurie a școlii (PTȘ), care pot aplica în nume propriu sau prin intermediul UAT-urilor.

Alocarea financiară totală a apelului este de 105 milioane de euro, fără TVA.

Cererea de finanțare se va depune exclusiv online, prin platforma web dedicată disponibilă, până la data de 31 iulie 2024. Platforma va fi accesibilă pentru depunerea proiectelor începând cu data de 9 iulie.

Unitățile de învățământ care au primit finanțare în runda I și runda a II-a (seria I și seria II PNRAS) nu sunt eligibile pentru acest apel. De asemenea, unitățile de învățământ care au în ciclul gimnazial sub 50 de elevi și care nu au obținut finanțare în cadrul apelului PNRAS Școli Mici, dar se regăsesc în Anexa 17, sunt eligibile pentru acest apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.