Acasă Politic Marcel Ciolacu: Vrem ca marile companii cu sediul în Bavaria, din domeniul...

Marcel Ciolacu: Vrem ca marile companii cu sediul în Bavaria, din domeniul industriei auto, al ingineriei și al industriei aerospațiale să investească în România

DISTRIBUIȚI
foto: https://www.facebook.com/photo?fbid=1002334994596397&set=pcb.1002335904596306

 172439 – 18062024 – Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi, de către Markus Soder, prim-ministrul Statului Liber Bavaria, la sediul Cancelariei de Stat Bavareze.

A urmat apoi o şedinţa comună a celor două guverne, prilejuită de aniversarea a 25 de ani de la instituirea cooperării instituţionale româno-bavareze, potrivit programului anunţat de Executiv.

Cei doi premieri au participat la evenimentul de semnare a unui Memorandum pe tema antreprenoriatului, IMM-urilor şi Start-Up-urilor de către miniştrii de resort, apoi au susținut o conferință comună de presă.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că prezența sa este dovada relațiilor excelente de cooperare dintre România și Bavaria și vine în continuarea vizitei Prim-ministrului Markus Söder la București, în luna februarie a anului trecut, când declarația noastră guvernamentală comună a fost adaptată la contextul actual. Prin aceasta s-a impulsionat inclusiv reluarea lucrărilor Comisiei mixte guvernamentale România-Bavaria. Împreună cu miniștri români și deputatul minorității germane, am luat parte la prima ședință comună de guvern dintre România și Bavaria, în care am abordat o gamă largă de subiecte, de la dosare de politică externă și europeană, la agenda de securitate, cooperare economică, cooperare pe linie de afaceri interne, afaceri sociale și muncă.

Premierul României a mulțumit premierului Statului Liber Bavaria, pentru sprijinul constant, atât al dumneavoastră personal, cât și al Bavariei și al Germaniei, pentru acest deziderat al României. Ne bazăm în continuare pe susținerea dumneavoastră.

Bavaria reprezintă, dintre landurile germane, cel mai important investitor și partener comercial al României cu un volum al schimburilor comerciale de 8,3 miliarde de euro la finele anului trecut, a arătat premierul României.

Observăm o creștere constantă, iar potențialul rămâne foarte ridicat. Vrem ca marile companii cu sediul în Bavaria, din domeniul industriei auto, al ingineriei și al industriei aerospațiale să investească în România – avem unul dintre cele mai mari ritmuri de creștere din Europa. Mă bucură faptul că miniștrii economiei român și bavarez au semnat astăzi un Memorandum de Înțelegere pentru promovarea spiritului antreprenorial și în sprijinul IMM-urilor, menit să aducă și mai mult dinamism cooperării noastre bilaterale. a declarat Ciolacu.

În final, premierul României l-a invitat pe Markus Soder într-o vizită la București.

Prim-ministrul Statului Liber Bavaria, Markus Soder, a subliniat marţi importanţa aderării României cu drepturi depline la spaţiul Schengen.

„Vedem progresele în România, în aspectele de siguranţă. Suntem un sprijin al României în aderarea cu drepturi depline în spaţiul Schengen, deoarece colaborarea cu Europol, de asemenea combaterea corupţiei au făcut progrese foarte mari, iar autorităţile colaborează foarte bine. Din partea Ministerului de Interne din Bavaria avem informaţii foarte importante şi bune, de aceea e foarte important ca România să poată intra în spaţiul Schengen. Trebuie să arătăm acest lucru şi ca un simbol al calităţii şi al respectului. Împreună luptăm împotriva criminalităţii, împotriva traficului de fiinţe umane, împotriva traficului de arme şi de droguri”, a spus Markus Soder. Sursa:tvr.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.