Acasă Social Aparare Întrevedere între șefii Apărării din România și Ungaria

Întrevedere între șefii Apărării din România și Ungaria

DISTRIBUIȚI
The NATO Chief of Defence of Romania, Gheorghita Vlad at the 191st Military Committee in Chiefs of Defence Session.

 172279 – 01062024 – Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit joi, 30 mai, cu omologul său maghiar, generalul Gábor Böröndi, în localitatea Hódmezővásárhely din Ungaria.

          Discuțiile celor doi oficiali au vizat situația regională de securitate, intensificarea relațiilor militare bilaterale și direcțiile comune de acțiune în cadrul procesului larg de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare.

          Șeful Apărării din România i-a mulțumit generalului Gábor Böröndi pentru participarea militarilor maghiari în structurile multinaționale ale NATO dislocate pe teritoriul țării noastre și a evidențiat buna colaborare dintre cele două armate: „Cooperarea dintre militarii români și maghiari se evidențiază, în primul rând, prin succesul  Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, care numără peste 25 de ani de activitate continuă, precum și prin funcționarea inițiativei regionale Batalionul Multinațional de Geniu. Nu în ultimul rând, militarii români și maghiari participă, alături de alți colegi din state aliate și partenere, la îndeplinirea misiunilor și operațiilor NATO și UE din Balcanii de Vest”. Conform unei cutume militare, șefii forțelor armate din cele două state aveau întrevederi anuale însă, din cauza restricțiilor legate de pandemie, aceste întâlniri nu s-au mai desfășurat cu regularitate. „Dialogul româno-ungar a rămas constant în tot acest timp, prin canale conexe de comunicare și în format NATO și al UE, însă este de bun augur să reluăm și astfel de întâlniri în format fizic”, a mai transmis șeful Apărării.

          Programul în Ungaria al generalului Gheorghiță Vlad a inclus o vizită la Brigada 30 Infanterie Mecanizată, precum și vizionarea unei expoziții statice de tehnică militară din dotarea forțelor armate maghiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.