Acasă Social Aparare Întâlnirea ministrului apărării naționale cu omologul bosniac

Întâlnirea ministrului apărării naționale cu omologul bosniac

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 172452 – 20062024 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și omologul său bosniac Zukan Helez, au semnat la București, un acord de cooperare în domeniul apărării între România și Bosnia Herțegovina. Pentru a-și produce efectele, documentul urmează să fie ratificat.

În cadrul discuțiilor, cei doi demnitari au abordat teme privind securitatea în regiunea Mării Negre și zona Balcanilor de Vest, pe fondul efectelor războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, parcursul euro-atlantic al statelor din regiunea Balcanilor de Vest, precum și subiecte aflate pe agenda de cooperare bilaterală în domeniul apărării.

Ministrul român a reiterat sprijinul țării noastre pentru parcursul european al Bosniei și Herțegovinei și a reiterat o serie de linii de efort, inclusiv în plan operațional, pe care România le are în vedere pentru susținerea autorităților locale în asigurarea unui mediu stabil și sigur în regiunea Balcanilor de Vest, regiune de interes strategic pentru țara noastră.

Totodată, oficialul român a mulțumit pentru susținerea de care se bucură militarii noștri dislocați în Bosnia și Herțegovina în cadrul Operațiunii Uniunii Europene EUFOR ALTHEA și a evidențiat angajamentul țării noastre pentru continuarea prezenței militare în cadrul acestei misiuni, a cărei comandă va fi preluată de țara noastră la începutul anului viitor.

S-a convenit asupra continuării dialogului pe teme de interes comun în cadrul instituit de acord.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.