Acasă Social Aparare Copii din medii sociale defavorizate, în tabăra de vară pentru cercetaşi

Copii din medii sociale defavorizate, în tabăra de vară pentru cercetaşi

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 172513– 27062024 – Miercuri, 26 iunie, la Predeal, la Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, a început a XVI-a ediție a „Taberei de vară pentru cercetaşi”.

Desfășurată sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, tabăra are ca temă activitatea vânătorilor de munte, urmărindu-se ca tinerii cercetaşi să deprindă cunoştinţe de bază despre Armata României, profesia militară, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a spiritului de echipă.

 Timp de șapte zile, sub îndrumarea instructorilor militari, vor fi organizate ședințe de alpinism, tehnicile de adaptare în natură (procurarea apei şi hranei, aprinderea focului, orientarea în teren folosind harta şi busola), metode de traversare a unui curs de apă. Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive și vor vizita unități militare ale Forţelor Terestre Române din județele Brașov și Covasna şi obiective turistice locale.

Ediția din acest an este dedicată exclusiv copiilor proveniți din medii sociale defavorizate, cu rezultate foarte bune la învăţătură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.