Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană a plătit României prima tranșă din 2024 din Fondul pentru...

Comisia Europeană a plătit României prima tranșă din 2024 din Fondul pentru Modernizare. Este cea mai mare sumă primită de statele din regiune

DISTRIBUIȚI

 172497– 26062024 – România primește cele mai multe fonduri europene prin Fondul pentru Modernizare, dintre toate statele din regiune, anunță Ministerul Energiei. O primă plată, aproape 1,1 miliarde de euro, (pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție, reabilitarea/modernizarea rețelelor de termoficare, a rețelei de transport a gazelor naturale și material rulant eficient energetic) a fost transmisă României de către Uniunea Europeană.

Statele membre care beneficiază de prima plată din 2024 sunt România (1.095 de miliarde de euro), Bulgaria (65.2 milioane de euro), Croația (52 milioane de euro), Cehia (835.2 milioane de euro), Estonia (24.1 milioane de euro), Ungaria (76.8 milioane de euro), Letonia (26.8 milioane de euro), Lituania (59 milioane de euro), Polonia (697.5 milioane de euro) și Slovacia (35 milioane de euro).

Suma primită de România vizează și finanțarea viitoarelor proiecte stabilite prin Contracte pentru Diferență (CfD), pentru care Ministerul Energiei pregătește lansarea primei licitații. În funcție de portofoliul existent de proiecte finanțate din PNRR și Fondul pentru Modernizare, în perioada următoare vor fi stabilite detalii cu privire la împărțirea sumelor alocate pentru investițiile în energia eoliană și cea solară,

Proiectele sprijinite de Comisia Europeană prin Fondul pentru Modernizare au în vedere producția de energie electrică din surse regenerabile, utilizarea și implementarea surselor regenerabile de energie, modernizarea rețelelor energetice și eficiența energetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.