Acasă Externe Agenda Europeana UE și Australia semnează un parteneriat privind minereurile critice și strategice sustenabile

UE și Australia semnează un parteneriat privind minereurile critice și strategice sustenabile

DISTRIBUIȚI

 172246 – 29052024UE și Australia au semnat un memorandum de înțelegere pentru un parteneriat bilateral în vederea cooperării în domeniul mineralelor critice și strategice sustenabile.

Din partea UE, documentul a fost semnat de Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv și comisarul pentru comerț, și de Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, iar partea australiană a fost reprezentată de Madeleine King, ministrul resurselor și al Australiei de Nord, și de Don Farrell, ministrul comerțului și turismului.

În următoarele șase luni va fi elaborată o foaie de parcurs cu acțiuni concrete pentru integrarea lanțurilor valorice ale materiilor prime sustenabile, cooperarea în domeniul cercetării și inovării de-a lungul lanțurilor valorice ale materiilor prime și cooperarea pentru promovarea unui nivel înalt al standardelor și practicilor de mediu, sociale și de guvernanță.

Parteneriatul acoperă întregul lanț valoric al mineralelor critice și strategice: explorare, extracție, prelucrare, rafinare, reciclare, precum și prelucrarea deșeurilor extractive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.