Acasă Economie Ministerul Energie a publicat Ghidul pentru producerea de energie electrică și termică...

Ministerul Energie a publicat Ghidul pentru producerea de energie electrică și termică în cogenerare de înaltă eficiență (CHP) în sectorul încălzii centralizate

DISTRIBUIȚI

172248 – 29052024 –  Ministerul Energiei a publicat Ghidul schemei de ajutor de stat care finanțează dezvoltarea de capacități de producție pe gaz pentru producerea de energie electrică și termică în cogenerare de înaltă eficiență (CHP) în sectorul încălzirii centralizate.

Ghidul conține criteriile de eligibilitate pentru proiectele privind realizarea instalațiilor în cogenerare de înaltă eficiență.

Beneficiarii eligibili sunt

  1. a) întreprinderile care produc energie electrică și termică în cogenerare în sistemul încălzirii centralizate: întreprinderi mari, mijlocii sau mici;
  2. b) UAT-urile sau subdiviziunile administrativ-teritoriale definite conform prevederilor legale în vigoare.

Bugetul total alocat apelului este de 361.950.000 euro, cu un numărul de beneficiari de ajutor de stat în cadrul schemei estimat la 9, cu încadrarea în limita bugetului alocat.

Ajutoarele de stat acordate pentru proiecte care vizează investiții în sisteme de termoficare și răcire centralizată eficiente din punct de vedere energetic vor fi acordate doar în cazul în care acestea au efect stimulativ și respectă principiul demarării lucrărilor.

În acest context, lansarea apelului aferent ghidului CHP pentru accesarea a 361 milioane euro din Fondul pentru Modernizare – Programul Cheie 5: Cogenerare de Înaltă Eficiență și Modernizarea Rețelelor de Termoficare, va avea loc în data de 30 mai 2024, ora 10:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.