Acasă Economie Investiții din Dubai

Investiții din Dubai

DISTRIBUIȚI
foto: mt.ro

172113 – 16052024 – Compania DP World din Emiratele Arabe Unite, specializată în transport și logistică, a anunțat miercuri, 15 mai, deschiderea a trei noi locații majore în România, dintre care două în Portul Constanța.

La evenimentul din Portul Constanța, DP World a anunțat două noi facilități în urma unei investiții de 65 milioane de euro: un terminal cargo de 5 hectare pentru mărfuri grele, voluminoase și complexe și un nou terminal „roll-on, roll-off” (RO-RO) care va gestiona până la 80.000 de vehicule pe an în perioadele de vârf. Încă 50 de milioane de euro vor fi investite într-o nouă platformă multi-transport în Constanța, care se va deschide în 2025.

 Noile facilități au în vedere toate modurile de transport (feroviar, rutier și maritim) și întăresc legăturile dintre Marea Neagră, Marea Nordului și Marea Adriatică cu Europa continentală, permițând inclusiv creșterea sectorului auto din regiune.

 DP World, compania intenționează să crească fluxurile de marfă cu aproximativ un milion de tone/an, stimulând comerțul, creșterea economică și oportunitățile în țara noastră și Europa.

Compania emirateză anticipează că investițiile sale vor încuraja și vor permite altor companii importante să își mute sau să îți extindă unitățile de producție din regiune. Producția de automobile a crescut rapid în ultimii ani în regiune și este de așteptat să crească în continuare. De asemenea, firmele de automobile investesc din ce în ce mai mult în Ungaria, Polonia și Turcia, ceea ce face ca lanțurile de aprovizionare robuste și infrastructura logistică să fie din ce în ce mai importante, nu doar pentru România, ci și pentru regiunea înconjurătoare.

La evenimentul de lansare au participat și premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, lideri ai Partidului Social Democrat.

A fost un eveniment la care au participat mai mulți politicieni și oameni de afaceri Invitat special a fost Sultan Ahmed bin Sulayem, Chairman și CEO al DP World.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.