Acasă Cultura/Media Încă 11 situri de importanță comunitară, desemnate arii speciale de conservare

Încă 11 situri de importanță comunitară, desemnate arii speciale de conservare

DISTRIBUIȚI
foto: facebook

171149 – 31012024 – Noi 11 arii speciale de conservare au fost incluse de Ministerul Mediului în lista zonelor considerate arie naturală protejată și arii speciale de conservare ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România, numărul acestor site-uri ajungând la 222.

Cele 11 noi arii speciale de conservare sunt: ROSAC0030 Cheile Lăpușului, ROSAC0043 Comana,  ROSAC0044 Corabia – Turnu Măgurele, ROSAC0131 Oltenița – Mostiștea – Chiciu, ROSAC0312 Castanii comestibili de la Buia, ROSAC0323 Munții Ciucului, ROSAC0381 Râul Târgului-Argeșel-Râușor, ROSAC0382 Râul Târnava Mare între Copșa Mică și Mihalț, ROSAC0383 Târnava Mare între Odorheiu Secuiesc și Vânători, ROSAC0405 Dealurile Strehaia – Bâtlanele, ROSAC0431 Pajiștile dintre Șeica Mare și Veșeud.

Ariile speciale de conservare propuse spre desemnare corespund siturilor de importanță comunitară pentru care s-au stabilit măsuri de conservare, în conformitate cu planurile de management aprobate. Siturile de importanță comunitară pentru care s-au stabilit măsuri de conservare au fost notificate Comisiei Europene și desemnate la nivel comunitar, conform procedurilor specifice, ele fiind desemnate și la nivel național.

Documentația științifică aferentă celor 11 arii speciale de conservare (formularele standard ale ariilor speciale de conservare și limitele aferente acestora) a fost avizată favorabil de Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii a Academiei Române, forul științific responsabil în acest domeniu.

Pentru claritate și transparență, ele vor fi publicate pe site-ul autorității publice centrale pentru protecția mediului și vor fi notificate Comisiei Europene conform procedurilor de raportare specifice.

Comisia Europeană a  declanșat împotriva României o procedură de infringement referitoare la punerea necorespunzătoare în aplicare a Directivei 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică (cauza 2020/2238). Procedura se află în prima etapă a fazei precontencioase (scrisoare de punere în întârziere).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.