Acasă Politic Legea pensiilor speciale a fost adoptată în Senat, prin punerea în acord...

Legea pensiilor speciale a fost adoptată în Senat, prin punerea în acord cu decizia CCR. Proiectul merge la Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

 170201 – 12102023 – Noua formă a Legii pensiilor speciale a fost adoptată de Senat. Din proiectul inițial, contestat la Curtea Constituțională, a fost eliminată prevederea privind recalcularea pensiilor. Opoziția a contestat vehement, în plen, noul proiect și susține că se produce o mare nedreptate. Legea merge la Camera Deputaților, care e decizională.

Legea pensiilor speciale a trecut în Senat cu 89 voturi pentru, 16 împotrivă și o abținere.

Marți, noua formă a legii pensiilor speciale a trecut de comisiile Senatului, iar miercuri a intrat la vot în plen.

Senatorii au rediscutat legea pensiilor speciale, după ce actul normativ a fost întors de Curtea Constituțională. Amendamentele Opoziției n-au avut câștig de cauză.

Comisiile Senatului au avizat favorabil noul proiect al pensiilor speciale, prin punerea în acord cu decizia CCR. Modificările vizează vârsta de pensionare, calculul pensiei și o impozitare graduală cu până la 20 la sută a pensiilor pentru categorii profesionale cu regim special de muncă, precum militarii și magistraţii. Vârsta standard de pensionare va crește treptat de la 47 de ani la 60. Cuantumul pensiei va fi de 80 la sută din media indemnizațiilor brute lunare și sporurilor din ultimii patru ani de activitate, și nu raportat la întreaga activitate, cum a fost inițial.

Camera Deputaților este for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.