Acasă Social Aparare Șeful Biroului pentru Coordonarea Sancțiunilor din cadrul Departamentului de Stat, vizită la...

Șeful Biroului pentru Coordonarea Sancțiunilor din cadrul Departamentului de Stat, vizită la MapN

DISTRIBUIȚI
sursa:facebook

 169692–11082022 – Ambasadorul  James C. O’Brien, din cadrul Departamentului de Stat al SUA, responsabil pentru Coordonarea sancțiunilor din Departamentul de Stat SUA, și ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, s-au întâlnit la sediul MApN cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Potrivit comunicatului de presă oficial, discuțiile au vizat cooperarea româno-americană, în cadrul Parteneriatului Strategic RO-SUA, și situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina.

În context, ministrul Tîlvăr a salutat adoptarea, la 27 iulie, în Senatul Statelor Unite, a Legii de Autorizare a Apărării Naționale (National Defense Authorization Act), care include și Legea privind securitatea Mării Negre, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney, document care reconfirmă angajamentul SUA pentru stabilitatea regional și importanța strategică a regiunii Mării Negre.

Ministrul Tîlvăr a condamnat ferm atacurile nediscriminate ale Federației Ruse asupra infrastructurii civile de export a grânelor ucrainene, cu impact asupra securității alimentare globale. De asemenea, a evidențiat sprijinul României față de partenerul ucrainean.

Ministrul apărării naționale a reconfirmat angajamentul României pentru asigurarea securității regionale și a mulțumit partenerului american pentru prezența persistentă a forțelor armate ale SUA în România și în regiunea Mării Negre, cel mai important pilon al consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.