Acasă Social Aparare Delegația Comisiei de Apărare a Parlamentului german, la MApN

Delegația Comisiei de Apărare a Parlamentului german, la MApN

DISTRIBUIȚI

  168559 – 13042023 – Joi, 13 aprilie, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, s-a întâlnit, la sediul MApN, cu Wolfgang Hellmich, membru al Adunării Parlamentare a NATO și președinte al Comisiei pentru Apărare din Bundestag, Republica Federală Germania, aflat în vizită în România.

            Temele principale aflate pe agenda de discuții au vizat analiza mediului de securitate în regiunea Mării Negre și implicațiile ce decurg ca urmare a războiului pe care Rusia îl desfășoară în Ucraina, aspecte ale cooperării dintre România și Germania, precum și identificarea unor noi capitole și subiecte pe agenda de securitate și apărare.

            Secretarul de stat Eduard Bachide a transmis oficialului german aprecierile părții române pentru contribuția Germaniei în implementarea măsurilor de reasigurare și apărare în regiunea Mării Negre.

          „Cooperarea țărilor noastre în cadrul NATO și UE este una excelentă, fundamentată pe un set comun de valori și interese, în scopul avansării eforturilor de stabilitate și consolidării relațiilor bilaterale, care vizează în principal domenii precum educația militară, instruire și componenta tehnico-militară”, a afirmat secretarul de stat Bachide.

       Totodată, a fost apreciat sprijinul substanțial al partenerului german în cadrul actualei distribuții a forțelor aliate pe flancul estic, care reprezintă o dovadă clară a angajamentului solid pentru întărirea posturii de descurajare și apărare în regiune.

         În final, cei doi oficiali au opinat asupra faptului că astfel de întâlniri vor impulsiona dialogul bilateral, în sprijinul implementării cât mai eficiente a proiectelor comune în domeniul apărării asumate atât în context bilateral, cât și aliat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.