Acasă Economie Câte din stratUp-uri studențești finanțate din bani europeni sunt funcționale și profitabile?

Câte din stratUp-uri studențești finanțate din bani europeni sunt funcționale și profitabile?

DISTRIBUIȚI

 167320 – 06122022 – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a prezentat rezultatele Programului Naţional INNOTECH STUDENT adresat studenților, doctoranzilor și cursanților înmatriculați în colegiile organizate la nivelul instituțiilor de învățământ superior.

În cadrul Programului Innotech Student au fost finanțate 66 proiecte prin care au fost sprijiniți pentru tranziția de la școală la viața activă peste 22.000 studenți, doctoranzi și cursanți înmatriculați în colegiile organizate la nivelul instituțiilor de învățământ superior. Au fost sprijinite 1.300 noi întreprinderi și au fost create peste 3.300 noi locuri de muncă, a precizat ministrul fondurilor europene Marcel Boloș în cadrul Galei Innotech Start Up.

Bugetul inițial, majorat de la 20 la 130 milioane de euro 

Apelul de proiecte Innotech Student a fost deschis în iulie 2020 și finalizat la 30 septembrie 2020, fiind depuse 351 de cereri de finanţare în valoare de 680 milioane de euro. Bugetul inițial al programului, în valoare de 20 de milioane de euro, a fost suplimentat ulterior la 134 milioane euro. Cuantumul maxim al ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită a fost stabilit proporțional cu numărul de locuri de muncă create, astfel:

Ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;

Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 40.000 de euro dar mai mică sau egală cu 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;

Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 60.000 de euro dar mai mică sau egală cu 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;

Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 80.000 de euro dar mai mică sau egală cu 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create.

 Oportunități importante pentru tineri în următorii ani

Prin Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027 (PEO), care urmează fi aprobat de Comisia Europeană, aproximativ 230 de milioane de euro sunt alocați pentru valorificarea potențialului tinerilor pe piața muncii, prin:

– formarea competențelor antreprenoriale, tutorat/mentorat, asistență/consiliere/coaching pentru tineri cu inițiativă în organizații, role models, formare în management de proiect, organizațional sau strategic, schimb de experiență cu tineri români din diaspora, acordarea de granturi pentru creare de noi locuri de muncă prin inițierea de afaceri, inclusiv în zona economiei sociale (start-up) sau incubatoare de afaceri pentru care se vor pune la dispoziție inclusiv spațiile în cadrul construcțiilor lipsite de folosință, aflate în proprietatea publică a UAT, asistență și consultanță post-înființare.

Interesant ar fi de văzut câte din cele 66 de proiecte finanțate din bani europeni sunt încă funcționale și profitabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.