Acasă Politic Guvernul introduce „prețul de referință la energie”

Guvernul introduce „prețul de referință la energie”

DISTRIBUIȚI

166188 – 31082022  –  Social-democrații au prezentat noutățile noii ordonanțe de urgență privind măsurile în domeniul energiei, convenite cu partenerii din coaliție.

Documentul urmează să fie adoptat de Executiv în zilele imediat următoare, astfel încât să producă efecte de la începutul lunii viitoare.

Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, a explicat cum va fi calculat prețul de referință al energiei.

Mihai Tudose: Apare noțiunea de preț de referință, care are ca bază prețul de achiziție, recunoașterea unor investiții și o cotă de profit. Ceea ce depășește acest preț de referință, la vânzare, va intra într-un fond de solidaritate, într-un cont deschis la Ministerul de Finanțe, de unde se va plăti compensarea acordată consumatorului final, adică persoanele fizice, persoane juridice. Un element de noutate, aici, apare și contingentare, dacă vreți, la anumite cantități. Încurajăm și compensăm, dar trebuie să avem un punct de referință și la consumurile anterioare. De asemeni, tot ce înseamnă zonă socială va avea preț acoperit în totalitate, fără niciun fel de discuție.

Mihai Tudose a dat asigurări că, pentru spitale și cămine de vârstnici, fie ele publice sau private, prețul energiei va fi acoperit în totalitate. De asemenea, va fi prevăzut un termen de maximum o lună în ceea ce privește livrarea documentelor pentru decontare. În caz contrar, sunt prevăzute amenzi. Nu în ultimul rând, va fi prevăzută obligația pentru asigurarea stocurilor necesare de gaze naturale. – Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.