164281 – 09042022- Proiectul de branding INUNDATII.ro, realizat în cadrul proiectului „Întărirea capacității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor 2 și 3 ale ciclului II al Directivei Inundații 2007/60/CE – SIPOCA 734” (RO-FLOODS) a primit medalia de bronz în cadrul concursului „TRANSFORM AWARDS Europe”, care s-a desfăşurat la Londra, Marea Britanie. Brandul care reprezintă proiectul RO-FLOODS a concurat la categoria „Best visual identity from the public sector”: https://www.transformmagazine.net/awards/europe/the-winners.
„TRANSFORM AWARDS Europe” este cea mai prestigioasă competiție internațională care premiază excelența în branding și se află, deja, la ediția a XIV-a. Gala de premiere, care a fost una spectaculoasă și cu un public de profesioniști foarte numeros, a avut loc la Londra, în prezența unor agenții din elita brandingului mondial.
„Strategia de brand este clară, iar abordarea creativă este antrenantă!” a precizat juriul. Reușita este remarcabilă, aprecierile fiind făcute de un juriu de top, reprezentând companii precum LEGO, Pepsico, Twitter, Suez și un număr de înscrieri record: https://www.transformmagazine.net/awards/europe/the-awards/the-judges.
”Mă bucur că eforturile depuse în cadrul acestui proiect se dovedesc a fi atât de repede recunoscute la nivel internațional! Brandul INUNDATII.ro trebuie să fie recunoscut de oricine, trebuie să reprezinte încredere și profesionalism. Hărțile de Risc și de Hazard la Inundații, Planurile de Management al Riscului la Inundații, care vor rezulta la finalul proiectului, după ce vor trece și de faza de dezbatere cu publicul și părtile interesate, vor fi accesibile tuturor autorităților și instituțiilor publice, dar și publicului larg, prin portalul GIS. Inundațiile sunt prezente pe tot globul, sunt fenomene naturale care apar din ce în ce mai des, chiar și în orașe, și tocmai de aceea trebuie să știm cum să acționăm, care sunt reponsabilitățile fiecărui actor dar, în special, trebuie să știm cum să trăim respectând natura”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos.
Brandul INUNDATII.ro a fost realizat în cadrul proiectului „Întărirea capacității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor 2 și 3 ale ciclului II al Directivei Inundații 2007/60/CE – SIPOCA 734” (RO-FLOODS) care este în curs de derulare, cu asistența tehnică a Băncii Mondiale, de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională „Apele Române”.
Sub brandul românesc pentru un serviciu de interes public – INUNDATII.ro – se află, printre altele, și platforma www.inundatii.ro , eforturi de comunicare în social media (YouTube, Facebook), urmând a fi realizate și materiale informative, inclusiv în format digital, pentru toţi factorii interesaţi, inclusiv autorități locale, antreprenori, public larg, în general.
Site-ul www.inundatii.ro conține bogate şi variate informații referitoare la inundații și managementul riscului la inundații, prezentate într-un limbaj accesibil publicului larg, dar şi pentru specialişti, în general. Vizitatorilor le sunt prezentate aspecte privind riscul asociat inundațiilor, tipurile de inundații, principalele instituții publice responsabile cu managementul riscului la inundații, precum și informații referitoare la Directiva „Inundații” și Planurile de Management al Riscului la Inundații, bazinele hidrografice, dar și o secțiune de resurse cu ghiduri utile pentru rezidenți sau instituții publice, secțiune cu resurse și chiar povești și jocuri pentru cei mici.
Proiectul „Întărirea capacității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor 2 și 3 ale ciclului II al Directivei Inundații 2007/60/CE -SIPOCA 734”, denumit RO-FLOODS, este derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) în parteneriat cu Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), cu sprijinul Băncii Mondiale. Proiectul are ca scop reactualizarea Planurilor de Management al Riscului la Inundații pentru perioada 2022-2027, de la nivelul tuturor celor 11 bazine hidrografice(+Fluviul Dunărea).