Acasă Externe Agenda Europeana Viitorul Europei: recomandările cetățenilor privind economia mai puternică, justiție socială & locuri...

Viitorul Europei: recomandările cetățenilor privind economia mai puternică, justiție socială & locuri de muncă, educație, cultură, tineret, sport & transformare digital

DISTRIBUIȚI

 163609 – 23022022  – În perioada 25-27 februarie, aproximativ 200 de cetățeni din toate statele membre, cu vârste și din medii diferite, își vor finaliza recomandările pentru viitorul Europei în cadrul grupului de dezbatere al cetățenilor europeni pe tema „O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă / Educație, cultură, tineret, sport / Transformarea digitală”.

Cele cinci direcții de lucru ale grupului de dezbatere sunt: „Munca în Europa”, „O transformare digitală etică și sigură”, „O societate justă”, „Învățarea în Europa” și „O economie pentru viitor”. Recomandările adoptate vor fi prezentate de cetățeni din cadrul grupului și discutate în cadrul reuniunii plenare a conferinței din 11-12 martie 2022 de la Strasbourg (Franța).

Această a treia sesiune a grupului va fi găzduită de Institutul pentru Afaceri Internaționale și Europene din Dublin, Irlanda, cu respectarea deplină a măsurilor sanitare aplicabile, participanții care nu vor putea călători conectându-se de la distanță.

Sesiunile de deschidere și de închidere se vor transmite în direct pe platforma digitală multilingvă a conferinței. Cetățenii care fac parte din acest grup s-au reunit anterior la Strasbourg în perioada 17-19 septembrie și online în perioada 5-7 noiembrie. Conferința privind viitorul Europei a reunit patru astfel de grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni.

80 de reprezentanți din cadrul grupurilor – dintre care cel puțin o treime au vârste cuprinse între 16 și 25 de ani – participă la sesiunile plenare, unde prezintă rezultatele discuțiilor din cadrul grupului pe care îl reprezintă. Grupul de dezbatere al cetățenilor europeni privind „Democrația europeană/Valori și drepturi, statul de drept, securitate” și-a adoptat recomandările la Florența în decembrie 2021, în timp ce grupul pentru „Schimbări climatice și mediu/Sănătate” și-a încheiat activitatea la Varșovia în ianuarie 2022.

Recomandările acestor două grupuri au fost prezentate și dezbătute în cadrul sesiunii plenare a conferinței din 21-22 ianuarie 2022. Grupul privind „UE în lume/Migrație” s-a reunit la Maastricht, în Țările de Jos, în prima jumătate a lunii februarie și va contribui, de asemenea, la prima sesiune plenară din luna martie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.