163072 – 16012022 – PMP a primit termen 25 februarie a.c. pentru a decide în privința fuziunii cu PNL. Acesta este motivul pentru care gruparea condusă de Eugen Tomac încearcă să grăbească lucrurile și a convocat Congresul pe 19 februarie, pentru a-l debarca pe Cristian Diaconescu din fruntea partidului întrucât se opune fuziunii prin absobție cu PNL, susțin surse din cadrul PMP.
Dacă Florin Cîțu ar fi schimbat de la șefia PNL în primăvara acestui an, așa cum se zvonește pe scena politică, Eugen Tomac nu mai are nicio garanție că fuziunea cu PMP se va face și ar putea pierde locul 5, considerat eligibil, pe viitoarea listă a liberalilor pentru alegerile europarlamentare din 2024, pe care și l-a negociat. El ar fi nevoit să reia negocierile cu Nicolae Ciucă, viitorul președinte la liberalilor, care însă s-ar putea să nu fie interesat de PMP, de vreme ce are un parteneriat de guvernare cu PSD.
Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 44 de membri din 69, și a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri. La ședința Colegiului Național au participat liderii filialelor PMP Iași, PMP Prahova, PMP Caraș Severin, PMP Bistrița Năsăud, PMP București, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureș, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinți, PMP Mureș, PMP Botoșani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomița, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, PMP Suceava, PMP Ilfov, precum și alți lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Național – aleși locali și vicepreședinți.
Având în vedere situația internă a partidului și nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale, se arată într-o postare a PMP pe pagina sa de Facebook.