Acasă Life Hipnoterapia: Ai mari șanse să te lași de fumat, dulciuri sau de...

Hipnoterapia: Ai mari șanse să te lași de fumat, dulciuri sau de alte vicii

DISTRIBUIȚI

162090 – 07112021 – Pandemia ne-a adus fiecăruia dintre noi cel puțin un dezechilibru în viață: unii s-au refugiat în plăcerea de a mânca pentru a găsi mulțumirea, alții au crescut cantitatea de dulciuri pentru a-și găsi o preocupare plăcută, iar alții și-au păstrat echilibrul doar accentuând alte mici vicii.

Dar toate acestea lasă urme adânci asupra fizicului și psihicului și, pentru că problemele au rămas nerezolvate, a crescut și numărul oamenilor care au apelat la psihologi.

Astăzi, însă, vorbim despre o nouă formă de terapie: hipnoterapia.

”Hipnoterapia este o formă de terapie care te ajută sa-ți recapeți starea de bine începand din interiorul tău, iar eficiența ei este dovedită prin studii care arată că există 38% recuperare după 600 de ședinte de psihanaliză, 72% recuperare după 22 de ședințe de terapie comportamentală și 93% recuperare dupa 6 ședințe de hipnoterapie”, ne-a explicat Cristina Stancu, hipnoterapeut.

Deși ideea de ”hipnoză” te duce cu gândul direct la spectacolele de scenă, Cristina ne-a arătat că lucrurile nu stau chiar așa, ci totul se face cu voința pacientului, cu puterea minții sale și cu rezultate spectaculoase.

Despre cum poți renunța la fumat, cum poți scăpa de dependența de dulciuri sau cum îți poți rezolva probleme existențiale prin metoda ”regresiei” vorbește Cristina Stancu, într-un interviu acordat Spotmedia.ro.

Pentru început, aș vrea să vorbim despre dvs și alegerea de a face hipnoterapie, o modalitate deosebită de terapie, într-o țară ca România în care abia acum oamenii încep să accepte mersul la psiholog ca pe ceva normal.

Pentru mine, a fi hipnoterapeut este una dintre cele mai frumoase și fascinante meserii. Am avut întotdeauna o atracție față de potențialul minții umane, iar această terapie care vindecă tocmai prin folosirea capacităților minții îmi pare nu numai frumoasă, ci și extraordinar de eficientă.

În România este o adevărată provocare să practici această meserie, ceea ce este de înțeles într-o țară în care nu a existat facultate de psihologie zeci de ani, în perioada comunismului. – continuare pe Spotmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.