Acasă Economie Raed Arafat, despre redeschiderea teatrelor și a restaurantelor: Este imposibil să le...

Raed Arafat, despre redeschiderea teatrelor și a restaurantelor: Este imposibil să le relaxezi pe toate deodată

DISTRIBUIȚI

 155091 – 17062020 – Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, marţi, că Guvernul nu poate relaxa ”totul deodată”, pentru că aceasta ar însemna ”un număr mult mai mare de oameni expuşi unui risc”.

”Noi am zis un lucru şi vreau să-l subliniez – nu putem relaxa totul deodată, lăsând la o parte dezbaterile, pentru că toată lumea doreşte totul să fie relaxat. Este imposibil acest lucru, pentru că asta înseamnă să vii să spui că, gata, ne întoarcem la normalitate, ca înaintea virusului. Haideţi să vedem şi alte ţări şi ţări care au avut probleme mari, dacă ele au luat astfel de măsuri, toată lumea ia măsurile treptat şi iau măsurile cu perioada de observare de 14 zile. Unii au început mai devreme decât noi, alţii încă nu au început tot ce am început noi”, a explicat Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat despre faptul că nu s-a luat decizia de a se redeschide teatrele şi restaurantele.

Șeful DSU a adăugat că relaxarea măsurilor impuse din cauza epidemiei de COVID-19 trebuie făcută treptat: ”Poate că e logic să spui: de ce nu asta, de ce nu asta, dacă începe acolo, de ce nu poate să înceapă şi dincolo. Pentru că asta înseamnă un număr mult mai mare de oameni expuşi unui risc, pentru că nimeni nu poate garanta un risc zero la oricare din măsurile de relaxare pe care noi le dăm. Risc zero nu există, aşa că e normal să le facem treptat, ce nu se relaxează acum se relaxează în următoarea perioadă”.

Potrivit acestuia, mesajul către populaţie este că, dacă se respectă măsurile de distanţare şi ”de compensare” – mască, igienă, şansa de a se relaxa lucrurile care sunt restricţionate este ”mult mai mare”: ”Dacă nu se respectă şi dacă cădem victime la dezinformările care pun sub semnul întrebării existenţa bolii, existenţa virusului şi începem să spunem că nu există nimic şi nu respectăm nimic, riscul e să ne trezim că avem probleme mult mai serioase cu care trebuie să ne confruntăm şi să luăm măsuri, din nou, pentru limitarea răspândirii virusului. Exemple, pe plan mondial, există destule”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.