151718 – 16092019 – Agenția Națională de Presă AGERPRES a lansat, luni, 16 septembrie, proiectul editorial #CyberFiles, în cadrul căruia vor fi prezentate unele dintre cele mai importante atacuri cibernetice petrecute la nivel mondial, care au avut repercusiuni asupra unor companii mici şi mijlocii, corporaţii, guverne sau instituţii de interes naţional, dar şi a utilizatorilor casnici.
În contextul extinderii reţelelor globale de internet, al digitalizării majorităţii proceselor la care apelează companiile, precum şi al interconexiunilor digitale atât la nivel de afaceri, cât şi la cel al utilizatorilor finali, persoane fizice, ameninţările cibernetice au început să se dezvolte exponenţial.
În acest sens, campaniile de conştientizare a publicului cu privire la aceste pericole sunt extrem de importante şi au început să se intensifice inclusiv în România, graţie pe de o parte companiilor specializate în securitate informatică, iar pe de altă parte instituţiilor cu competenţe pe acest sector, cum ar fi Centrul Naţional de Răspuns la Incidentele de Securitate Cibernetică (CERT-RO).
Incidente cu rezonanţă precum ”Wannacry”, ”Duqu”, ”DarkHotel”, ”Stuxnet”, ”Olympic Destroyer”, ”Satellite Turla”, ”Lazarus” vor fi analizate de experţi din domeniul securităţii cibernetice. Primul material, Atacurile cibernetice – mix de instrumente pentru campanii de spionaj sau furturi de identitate, poate fi parcurs la linkul: https://bit.ly/2kmoQyo.
Proiectul se va derula pe o perioadă de trei luni, iar materialele vor fi transmise în prima zi a fiecărei săptămâni pe fluxul Economic Intern, dar şi pe site-ul public www.agerpres.ro, la secțiunile Cybersecurity și Economic Intern.
Agenţia Naţională de Presă își continuă astfel misiunea de a informa prompt și obiectiv, oferind presei din România și de peste hotare posibilitatea de a se conecta în permanență la materiale jurnalistice de interes, echidistante și corecte.