150993 – 05072019 – Prezent joi seara într-o emisiune la Digi24, vicepreședintele suspendat al PSD, Robert Negoiță, a spus, printre altele, că ”nu e o chestiune care m-a surprins, dar sunt câteva chestiuni interesante pe formă. În sensul că am înțeles ce vrea acel coleg care a cerut sancționarea mea a și preluat funcția, ceea ce este în zona de penibil: Vreau să fie sancționat, ca să îi iau funcția. Apoi nu știu dacă este statutar. A fost o ședință la care s-a discutat despre mine, fără să știu acest lucru. Nu m-a întrebat nimeni. Apoi a fost o ședință informală, unde mănânci o ciorbă, pui o felie cu icre, bei ceva, nu iei astfel de decizii”.
Declarații Negoiță:
Senzația mea este că, în PSD, ce gândesc eu nu este deloc singular. Și există o temere să nu cumva să se extindă și să aibă și alții curaj să vorbească. Mi-au spus unii colegi: ”Tu le spui cam prea pe față”. Eu îmi asum că și greșesc câteodată. În același timp, consider că este normal să gândim, că de aceea avem rațiune.
Există o temere ca atitudinea mea să nu fie contagioasă. De aceea au luat această decizie. Eu nu am avut cu doamna Dăncilă nicio discuție niciodată despre declarațiile mele. (despre transformarea Vioricăi Dăncilă după plecarea lui Liviu Dragnea) Percepția mea este aceea că doamna Dăncilă nu a fost pusă premier pentru a face ceva. Mi-am exprimat deja punctul de vedere cu privire la acest subiect. În mod normal trebuie să ai o experiență, să fi condus ceva în viață, să te duci acolo cu un bagaj, ceea ce nu a fost cazul. Îmi pare rău că nu pot să fiu deloc optimist. Mi s-a întâmplat de atâtea ori să stau de vorbă cu persoane decidente (în Guvern, n.red.) și, după 30 de minute de discuție, să îmi dau seama că ei nu înțeleg nimic din ce vorbim. Ce fel de oameni ne conduc? Îngrijorările mele sunt profunde și destul de argumentate. Vorbesc din ce cunosc, nu din ce am citit în presă. (ce înțelege Viorica Dăncilă din guvernare și din conducerea PSD) Mama mea este o persoană pe care o respect foarte mult. Dar n-aș pune-o niciodată ministru, darămite prim-ministru. Poziția de a gestiona treburile unei țări necesită să ai niște competențe. Merge economia, dar nu datorită guvernării, ci datorită românilor care muncesc. Dar nu simt că acest trend va continua din cauza prea multor decizii greșite. (e condusă Dăncilă de altcineva?) Aceste aspecte nu se discută în mod real în partid, ele vin deja aranjate și ne-am obișnuit cu asta de la profesorul dânsei, domnul Dragnea. Mă refer la deciziile referitoare la guvernare. Nu se discută în partid. Eu am încercat să lansez astfel de teme și n-am avut niciun succes.
(de ce colegii nemulțumiți din PSD nu se coagulează împotriva Vioricăi Dăncilă) Din lașitate. Cum să candidezi împotriva primului ministru? Sunt foarte dezamăgit din cauza asta (…) Din perioada lui Dragnea chiar am avut de suferit consistent, pe foarte multe planuri.
Dragnea este un malefic, care știe să facă rău, să se ocupe de persoană atunci când vrea. Îți face viața un calvar. Mi-a făcut tot felul de șicane, inclusiv folosindu-se de instituții. Și-a pus oameni în multe poziții. Primăria este controlată de 30 de instituții, iar controlul poate fi făcut mai corect sau nu. Mai rău de-atât nu mi se poate întâmpla. (Curtea de Conturi, ANAF?) De toate.
(dacă își face partid nou sau merge spre alt partid deja gata constituit) Nu vă pot răspunde acum la întrebarea asta, încerc să văd care este cea mai bună formulă. Eu chiar am suferit foarte mult. În fiecare zi sunt în oraș uneori înainte de 7 dimineața și până seara târziu. Și să primesc zilnic injuriile pe care le primește PSD, chiar dacă sunt în opoziție cu ce se întâmplă în partid? Mă gândesc foarte serios să scad această posibilitate de a mai primi injuriile respective.
Și Papa Francisc dacă ar candida de la PSD la alegerile prezidențiale ar pierde. Doamne ajută să fiu eu un pesimist și să nu fie așa. Dar astăzi, în perspectiva mea, din cauza argumentelor pe care le-am spus deja, antipatia PSD e atât de mare, încât anulează șansele oricui ar candida din partea partidului.
Ar trebui făcută o restructurare de guvern consistentă, sunt prea mulți plimbători de hârtii care nu-și justifică salariile. Cel puțin 30%.