149884 – 25032019 –Administratorul va pune gratuit la dispoziția tinerilor selectați spațiile de birouri necesare – în București și în Măgurele – săli de întâlniri, ședințe, conferințe și le va oferi asistență juridică, contabilitate, management, marketing
Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache și Rodica Lupu, reprezentanta companiei Loop Operations, au semnat un contract de administrare pe trei ani, în valoare de 1,4 milioane de lei pentru Incubatorul de afaceri Ilfov Business Hub. Evenimentul a avut loc la Universitatea Politehnica București, la 25 martie, în prezența rectorului Mihnea Costoiu și a administratorului public al județului Ilfov, Ionel Scrioșteanu. Printre participanți s-au numărat și reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși studenți.
Ilfov Business Hub își propune să susțină dezvoltarea mediului de afaceri din județul Ilfov prin sprijinirea înființării de startup-uri și prin promovarea culturii antreprenoriale și îmbunătățirea performanțelor manageriale. Un alt obiectiv este consolidarea unui sector privat dinamic, capabil să facă față forțelor concurențiale și competiției internaționale.
Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: “În 1977, când am intrat prima dată aici, Politehnica era unul dintre puținele spații de libertate și de lumină. Eu sunt absolvent de Mecanică Fină. Azi provocările sunt altele. Iar noi vrem să venim în sprijinul mediului de afaceri și a celor la început de drum, pentru că afacerile înfloritoare înseamnă dezvoltare, iar dezvoltarea determină creșterea calității vieții, scopul oricărei administrații publice. Ne adresăm în primul rând vouă, studenților. Vă îndemn să aplicați la Ilfov Business Hub. E drept, nu toți sunteți făcuți pentru afaceri. Dar, dacă nu vă veți înscrie, nu vă veți da seama dacă aveți sau nu spirit antreprenorial. Noi vă deschidem o ușă. Nu o ocoliți! Semnarea contractului de administrare reprezintă încă un pas spre funcționarea efectivă a incubatorului de afaceri. Următorul pas va fi selecția persoanelor preincubate. Vom avea proceduri foarte transparente, stabilite în baza unei strategii elaborate de specialiști în domeniu”.
Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București: “Unde putea avea loc acest eveniment, dacă nu într-o universitate care pregătește tinerii pentru afacerile de mâine? Din nefericire, pregătim tinerii să fie foarte buni angajați și mai puțin să fie oameni de business. Ne dorim să aducem administrația publică cât mai aproape de universitate. Sunteţi bine-veniţi cu toții și sprijinul nostru este constant și de lungă durată”.
Administratorul va pune gratuit la dispoziția tinerilor selectați spațiile de birouri necesare – în București și în Măgurele – săli de întâlniri, ședințe, conferințe și le va oferi asistență juridică, contabilitate, management, marketing.
Rodica Lupu, administrator Ilfov Business Hub: “Inovarea este ceea ce ne poate propulsa. Nouă ne plac inginerii și sperăm să avem cât mai mulți aplicanți. Ne propunem să atragem tineri de calitate și cu anduranță, dispuși să facă afaceri pe termen lung. Să selectăm acele idei de afaceri care să ajungă, de exemplu, la Măgurele Science Park și să fie relevante”.
Specialiștii Ilfov Business Hub vor îndruma antreprenorii și pentru accesarea de fonduri nerambursabile și rambursabile. Pe lângă sprijinul logistic pe care îl vor primi startup-urile, incubatorul din Ilfov le va permite antreprenorilor să aibă acces la mediul academic și de cercetare din Regiunea București – Ilfov, în mod special în contextul dezvoltării Măgurele Science Park, prin facilitarea activităților de networking, a transferului de know-how și prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.
Preincubarea va dura șase luni și presupune realizarea planului de afaceri și familiarizarea cu cadrul financiar și legislativ specific unei firme. După preincubare va urma un concurs de planuri de afaceri: dintre cei preincubați vom selecta 16 persoane care vor intra în ciclul de incubare de cel puțin doi ani. În acest timp, cei 16 selectați vor primi tot sprijinul necesar și vor fi asistați pentru înființarea și dezvoltarea firmelor.
CJ Ilfov a primit, în calitate de fondator, titlul de Incubator de afaceri cu portofoliu mixt, în conformitate cu prevederile Legii 102/2016 privind incubatoarele de afaceri. Incubatorul are sediul în orașul Otopeni și primele puncte de lucru vor fi în Măgurele și în Municipiul București.
Incubatorul de afaceri Ilfov Business Hub reprezintă o continuare a acțiunilor inițiate de CJ Ilfov pentru sprijinirea mediului de afaceri și a antreprenoriatului în regiunea București-Ilfov, precum înființarea parcului științific și tehnologic Măgurele Science Park, finanțarea a 40 de planuri de afaceri prin proiectul POSDRU ”Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri!”, înființarea a nouă întreprinderi de economie socială în județul Ilfov finanțate prin proiecte europene și înființarea a patru Grupuri de Acțiune Locală (GAL), finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală, care își desfășoară activitatea pe teritoriul a 16 localități din județ. Valoarea totală a finanțărilor acordate celor patru GAL este de 3.631.134,92 euro, dintre care 1.963.977,27 euro au fost alocați finanțării investițiilor IMM.