Acasă Anchete Interne Braconajul, în floare

Braconajul, în floare

DISTRIBUIȚI

  148191 – 22102018 – În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 156 de percheziții, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 3.500.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare totală de peste 3.400.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 13 – 19 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 156 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 76 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 122 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de 13 au fost dispuse măsuri preventive (5 reținute, 4 arestate preventiv şi 4 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 3.500.000 de lei, dintre care peste 730.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 3.400.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 710.000 de ţigarete, peste 1,1 tone de tutun şi 722 de litri de alcool.

Exemplu: La data de 17 octombrie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale din București și Ilfov, având ca principal obiect de activitate comerțul cu pește și preparate din pește despre care există date și informații că provin din activități de braconaj piscicol realizat în spațiul intracomunitar, în special Italia.

Controalele au avut ca obiect documentarea și investigarea activității persoanelor implicate în comerțul ilicit cu pește, pentru asigurarea calității și siguranței produselor alimentare, precum și a legalității activităților comerciale desfășurate.

La acțiune au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București și Ilfov, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

În urma activităților, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.300 de lei, pentru condiții improprii de deținere a peștelui, a fost luată măsura suspendării activității unui punct de lucrul până la remedierea deficiențelor și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.000 de lei, pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește regimul emiterii de bonuri fiscale, fiind dispusă măsura confiscării plusurilor de casă, în valoare de 5.290 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, pentru depozitare în spațiu neautorizat și a fost luată măsura confiscării a 202 kg. de icre și pește, fiind ridicate probe în vederea determinării cunținutului de metale grele.

Totodată, de la punctul de lucru al unei societăți, polițiștii au ridicat unelte și plase de tip monofilament, deținute fără autorizațiile legale, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

La 18 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectut 87 de percheziții, în județele Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 – 2018, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate servicii de pază, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 12 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă. Aceștia sunt bănuiți că ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei. Au fost puse în executare 16 mandate de aducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.