Acasă Social Educatie A început Bac-ul 2018

A început Bac-ul 2018

DISTRIBUIȚI

146802 – 25062018 – Examenul de Bacalaureat 2018 a început luni, 25 iunie, cu prima probă, cea de Limba și Literatura Română, urmând apoi cea la Limba şi Literatura maternă, marţi, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului se va desfăşura miercuri, 27 iunie. Ultima probă, cea la alegerea profilului, va fi pe 28 iunie.

Pe 25 iunie, absolvenţii de liceu dau examenul scris la română, urmat, pe 26 iunie, de proba la Limba şi Literatura maternă, respectiv maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană sau italiană.

La 27 iunie se va desfăşura proba obligatorie de profil, adică matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12.00, fiind urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12.00 şi 16.00.

Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afişate atât la instituţiile de învăţământ cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7.30 – 8.30 pe baza actului personal de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii trebuie să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la matematică şi geografie, elevii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Totodată, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

În urma evaluării lucrărilor contestate, nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.