145850 – 29052017 – Corul de Copii al Radiodifuziunii Române a participat, în intervalul 26 – 28 mai a.c., la Festivalul Vox Mundi, festival coral internațional de muzică modernă și contemporană pentru copii și tineret, ediția a II-a, organizat la Timișoara de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima. Festivalul a reunit formații corale din Franța (Les Choristes), Ungaria (Pro Music) și România (Corul de Copii Radio, Corul de fete al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”, Corul Cantanti, Corala Epifania și Corul Patriarhiei Române). Festivalul s-a bucurat de o excelentă expunere și apreciere din partea profesioniștilor din domeniul muzicii corale, dar și a publicului, și a cuprins, pe lângă concerte, workshop-uri și ateliere corale, coordonate de Christie Anderson, dirijor (Young Adelaide Voices, Australia) și de Marc Moreno (Director relații internaționale, Fundația Interkultur).
Corul de Copii Radio a susținut trei concerte în cadrul festivalului. Astfel, vineri, 26 mai a.c., de la ora 18.00, formația corală de copii a Radioului public a susținut, la Colegiul Național de Arte Ion Vidu, un program muzical antrenant, inspirat de jocurile copilăriei (Ce bucluc!), sub îndrumarea dirijorului Răzvan Rădos, în regia lui Dragoș Huluba, acompaniat la pian de Magdalena Faur.
Au urmat pe agenda festivalului alte două concerte ale Corului de Copii Radio, pe 27 mai, în cadrul galei Vox Mundi, și pe 28 mai, la Catedrala Metropolitană din Timișoara.
Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Fondatorul său, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicică şi Eugenia Văcărescu Necula, au contribuit deciziv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevarată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii. Aici şi-au deschis calea carierei artistice Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu, Cristina Radu şi mulţi alţii.
Cele peste 50 de participări la festivaluri şi concursuri internaţionale, în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, au adus tinerilor artişti preţioase distincţii şi premii şi au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federaţia Corală Europeană, a titlului de Ambasador Cultural al Uniunii Europene. – PROMPT MEDIA