Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti O nouă dezbatere pe marginea modificării Codurilor

O nouă dezbatere pe marginea modificării Codurilor

DISTRIBUIȚI

145780 – 15052017 – Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni că cele patru coduri – penal, civil, de procedură penală și de procedură civilă – vor fi evaluate în toamna acestui an, după ce reprezentanții sistemului judiciar au fost invitați să se implice în dezbaterea publică pe acest subiect prin transmiterea propunerilor pentru modificarea articolelor care ridică probleme în practică.

În contextul dezbaterii publice pe marginea modificării codurilor în vederea armonizării lor cu deciziile Curții Constituționale, ministrul Justiției a afirmat luni că propunerile pe care le-a primit sunt ”propuneri valoroase, dar care ies din limita obiectului de reglementare”: ”Cu ocazia consultării prealabile, am primit propuneri valoroase dar care ies din limita obiectului de reglementare. Le-am reținut și le vom valorifica când vom evalua cele patru coduri: Codul Penal, Codul de Procedură Penală, Codul Civil, Codul de Procedură Civilă. (…) CCR va pronunța probabil și alte decizii de neconstituționalitate. Asta înseamnă că va fi o activitate continuă. Avem decizii care vor genera modificări la Codul Muncii, Codul Silvic, pe care va trebui să le punem de acord cu deciziile CCR. În perspectiva unei evaluări a celor patru coduri pentru toamnă, rog să ne transmiteți propuneri de reevaluare a acestora. Trebuiesc corelate între ele. Vom reține în proiectul în dezbatere propunerile formulate”.

Specialiști din justiție și reprezentanți ai asociațiilor profesionale din sistemul judiciar au discutat luni, la Ministerul Justiției, în a doua dezbatere publică organizată înainte de trimiterea în Parlament, proiectul Legii de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

La dezbatere au participat Laura Oprean, prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Gabor, președintele Asociațiilor Procurorilor din România (APR), Paul Cosac, consilier al sșfului DIICOT, Marius Bulancea, procuror șef de secție din cadrul DNA, Cristian Ban vicepreședinte al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și reprezentanți ai avocaților.

Proiectul Legii de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală va fi trimansmis Guvernului și Parlamentului cel târziu marți. -PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.