145893 – 19052017 –. Premierul Sorin Grindeanu a subliniat întreaga disponibilitate a Guvernului de a aprofunda dialogul cu Comisia Europeană, inclusiv pe teme privind mediul concurențial, cu prilejul întrevederii pe care a avut-o vineri, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.
”Chiar în ultima perioadă am avut prilejul de a aprofunda acest dialog, în cadrul întrevederilor avute, la București, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans. Considerăm important acest dialog, mai ales în perspectiva preluării în 2019 de către România a președinției Consiliului UE”, a declarat prim-ministrul. Șeful Executivului a salutat inițiativa Comisiei Europene de modernizare a modului de acordare a ajutorului de sta, dar și propunerea de directivă referitoare la întărirea rolului, independenței și capacității autorităților naționale de concurență de a acționa și de a implementa normele europene în materie de concurență.
La rândul său, comisarul european Margrethe Vestager a apreciat eforturile întreprinse de autoritățile române pe linia îmbunătățirii mediului concurențial din România și a exprimat întreaga deschidere a Comisiei Europene de a colabora cu Guvernul în această direcție.
Tot vineri, la Palatul Victoria, comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, a avut o întâlnire separată cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Energiei, Toma Petcu, precum și cu oficiali din ministerul Comunicațiilor și Societății Informaţionale și din Ministerul Transporturilor. La întâlniri a fost prezent și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.
Oaspetele european nu s-a putut întâlni însă cu parlamentarii români, la Palatul Parlamentului, desi era vorba de un eveniment oficial, fiid prezenți doar patru aleși ai poporului. Oficialul european a dorit să aibă o întâlnire cu senatorii şi deputaţii din comisiile de afaceri europene şi din cele economice pentru a discuta problemele pentru care România ar risca sancţiuni din cauza ajutoarelor de stat acordate unor companii. Optzeci și trei de deputaţi şi senatori din cinci comisii parlamentare ar fi trebuit să participe la discuţia cu comisarul european pentru Concurenţă. Au venit însă patru, deşi ţara noastră are probleme în domeniul ajutoarelor de stat, iar discuţia ar fi fost foarte utilă. –. PROMPT MEDIA