Sorin Roșca Stănescu – 147681 – 24112016 – Uniunea Salvați România a comandat un sondaj. Și a dat publicității rezultatele senzaționale ale acestuia. Rezultă că formațiunea lui Nicușor Dan va obține, în alegeri, un scor cu două cifre care se apropie vijelios de 20% din numărul total al cetățenilor deciși să își exercite dreptul la vot. Mai mult chiar, USR ar trece pe locul doi, depășind Partidul Național Liberal. Împreună, s-ar apropia de un scor de 40%. O fi real?
Se minte la greu în campaniile electorale. Și cel mai mult se minte în România. Și mai mult decât oricând se minte acum. Iar campionatul de minciuni, iată, este condus, la propriu, de formațiunea lui Nicușor Dan. Și iată, în continuare, de ce.
Avem de-a face cu un partid politic relativ nou, transformat dintr-o fundație, și care, în mod real, în competiția pentru București, a obținut, la locale, un scor spectaculos. Asta, după ce activase suficient de mulți ani în Capitală pentru a se face cunoscut. O fundație tip Soros. Dar asta contează, pentru moment, mai puțin. Esențial este că Uniunea Salvați România a intrat în competiția politică, se bate pentru a obține voturi și implicit puterea, însă susține, în continuare, că politica este ceva greșit, că politicienii sunt nocivi și că Parlamentul e rău. Va participa inevitabil, dacă reușește să treacă pragul de 5%, la cea de-a doua fază a luptei, cea esențială, și anume lupta care se va desfășura, în baza unor negocieri, pentru împărțirea cașcavalului puterii. Pentru că fiecare partid, cu atât mai mult cele care ajung la guvernare, dar, evident, și partidele rămase în opoziție vor juca, la un nivel sau altul, roluri conducătoare. Unii, doar în Parlament, la conducerea unor comisii ori prin reprezentarea în birourile permanente ale celor două Camere.
Dar Uniunea Salvați România aspiră chiar la mai mult. Îl susține pe Dacian Cioloș în poziția de premier, iar dacă, împreună cu PNL, face un scor bun și se mai combină și cu alte partide în urma unor negocieri, ar putea fi reprezentată în viitorul Guvern. Furnizând miniștri, secretari de Stat, demnitari din eșalonul trei al administrației publice centrale, prefecți, conducători ai societăților statului, înalți funcționari ai autorităților patronate de Guvern. Pentru fiecare dintre aceste poziții, Uniunea Salvați România va trebui să se comporte ca oricare alt partid politic. Să se așeze la masa negocierilor și să se bată cu ceilalți. Care este importanța afirmațiilor de mai sus?
Este una esențială pentru că USR, pe de o parte, afirmă că nu va negocia cu nimeni nimic, că se va alinia doar unor principii, că va susține doar anumite măsuri, cele care concordă cu viziunile acestei formațiuni politice, indiferent cui aparțin, și, în consecință, nesemnând niciun protocol cu niciun alt partid, nu va solicita nicio poziție în Guvern sau în altă parte. Iar pe de altă parte, pentru a întări asemenea afirmații, susține sus și tare că toate neajunsurile din România se datorează și trebuie asumate de partidele politice care de-a lungul timpului s-au aflat la putere și, în primul rând, de PSD și PNL.
Partea stranie în aceste condiții este că, în ciuda afronturilor repetate ale lui Nicușor Dan, PNL curtează pe față acest partid, îl încurajează în fel și chip și susține, în mod repetat, că se va alia cu USR.
Pentru ca nebunia să fie totală, Uniunea Salvați România a ieșit cu un tulburător sondaj de opinie. Ca să obțină 10% în aceste alegeri, USR ar trebui să primească circa 850.000 de voturi, dacă acceptăm o premisă cât se poate de rezonabilă, și anume că vor vota aproximativ 8.800.000 de cetățeni. Cu foarte puțin mai mult decât au votat la alegerile locale. Ca să obțină 20%, Uniunea Salvați România ar trebui să fie votată de 1.700.000 de cetățeni ai României. O cifră cu totul și cu totul imposibil de atins prin însumarea votanților USR din câteva mari orașe unde are organizații. În plus, respectiva formațiune politică ar trebui să aibă capacitatea de a fi reprezentată în toate secțiile de votare. Aceste condiții nu sunt întrunite. În consecință, scorul anunțat în urma sondajului de opinie este cel puțin văzduhist. Dar se pune întrebarea de ce a comandat USR acest sondaj de opinie și de ce a făcut publice cifrele obținute pe picior.
Răspunsul la această întrebare ne poate trimite direct la faimoasa buclă din procesul de numărare a voturilor. De când funcționează o numărătoare bazată pe soft-uri, în mod insistent, în România, a fost susținută și teza furtului prin însumarea finală a cifrelor venite de la secțiile de votare. Faptele extrem de grave pe care le aflăm în ultimele zile despre Autoritatea Electorală Permanentă nu fac decât să întărească asemenea supoziții. Pe de altă parte, s-a afirmat în mod insistent, și s-au produs și probe în acest sens, cum că USR este nu numai produsul rețelei de fundații Soros, ci și al serviciilor, înfiltrate, la rândul lor, de fundația Soros. Dacă așa stau lucrurile, atunci capătă sens și insistența obsesivă a președintelui Klaus Iohannis și a fruntașilor PNL în susținerea ideii că, în ciuda trendului descrescător al dreptei și în ciuda aritmeticii din acest moment, va putea fi totuși investit, după alegeri, un Guvern Cioloș. Această presupunere însă ne plasează într-un scenariu extrem de periculos chiar și sub aspectul enunțului. Un scenariu al furtului electoral.
Despre bucla din soft se vorbește însă insistent și la case mai mari. Chiar zilele trecute, în Statele Unite, s-a declanșat o dezbatere extrem de dură în acest sens care s-ar putea finaliza printr-o verificare riguroasă a întregului proces electoral care a condus la alegerea lui Donald Trump. De ce o situație de acest fel nu ar putea fi întâlnită și în România?
Dacă cumva așa stau lucrurile și ne aflăm în prezența unei intenții de furt masiv în alegeri, atunci sondajul prezentat de Uniunea Salvați România, indiferent cât de hazardate sunt cifrele, are un sens. Acela de a pregăti populația și de a legitima, din timp, o răsturnare artificială a voinței reale a cetățenilor. În ipoteza în care s-ar pune la punct așa ceva, devine logică și insistența cu care Nicușor Dan se detașează, aparent, de PNL. Tot ceea ce astăzi pare de neînțeles ar putea să își găseasacă locul într-un puzzle menit să conducă la o reinvestire a lui Dacian Cioloș. – Sursa: CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/mistificarea-electorala