Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Guvernul, vinovat de situația extremă din agricultură

București: Guvernul, vinovat de situația extremă din agricultură

DISTRIBUIȚI

 Florin Paslaru146109 – 07092016 –  În această vară, agricultura românească s-a confruntat cu o situație extremă, nu doar din cauza secetei prelungite care a afectat dezvoltarea culturilor, ci și din cauza incapacității Guvernului de a gestiona criza subvențiilor APIA sau de a investi în reducerea dependenței agriculturii față de condițiile climatice, este de părere deputatul PSD Florin Pâslaru.

Astfel, s-a ajuns la situația extrem de critică de a avea din ce în ce mai multe cazuri de insolvență a marilor societăți din agricultură care reprezintă factori decidenţi în economia națională. Conform unei analize recente realizate de Casa de Insolvenţă Transilvania , „piața agriculturii în insolvență a crescut în acest an de 34 de ori față de 2015” și „agricultura a fost unul dintre sectoarele afectate de insolvență, principalul motiv fiind întârzierea plății subvențiilor”. Aceste cifre sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât efectul declarării stării de insolvență se va resimți atât la nivelul consumului, în sensul că vor crește importurile de produse agroalimentare, în defavoarea celor românești. Mai mult, această situaţie dezastruoasă are ecou negativ și la nivelul locurilor de muncă. În loc de investiții în agricultură și de transformarea acestui sector semnificativ al economiei românești la standarde europene, situația fermelor se deteriorează.

Cum gestionează Guvernul tehnocrat aceste consecințe dezastruoase ale întârzierii plății subvențiilor? Cine îşi asumă responsabilitatea pentru distrugerea agriculturii româneşti? Să ne amintim de moţiunea simplă depusă în Parlamentul României împotriva ministrului Achim Irimescu, votată în majoritate. În oricare ţară civilizată, ministrul îşi prezenta demisia într-o astfel de situaţie. La noi, această sancţiune nu a avut niciun efect, iar conducerea ministerului, care s-a agăţat de fotoliul guvernamental, pare să fi avut o singură ambiţie: aceea de a duce agricultura românească de râpă! –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.