142739 – 26022016 – Anul electoral 2016 se profilează ca unul vizibil marcat de acţiuni care aduc atingere democraţiei şi statului de drept. Pe lângă problemele moştenite de la fosta echipă guvernamentală, fac referire la celebra O.U.G. 55/2014 şi la alegerile locale în două tururi de scrutin, se adaugă şi unele acte care lezează soliditatea democraţiei româneşti şi imaginea Parlamentului în relaţia cu cetăţenii, fiind vorba de modul cum a înţeles o parte a eşichierului politic să acţioneze în anumite speţe privind ridicarea imunităţii parlamentare şi pe anumite iniţiative legislative al căror scop este de a reduce libertatea de exprimare.
Declarată neconstituţională de CCR, O.U.G. 55/2014 are ca scop vădit dirijarea unor aleşi locali într-o anumită direcţie şi protejarea mandatelor acestora ca urmare a traseismului politic. Un astfel de derapaj politic se înscrie în practicile şi mentalităţile unei politici neprofesioniste şi în neconcordanţă cu principiile statului de drept. Transferul a 5.000 de aleşi locali, în care 78% au intrat în tabăra PSD, nu înseamnă neapărat câştigarea alegerilor, ci o mişcare nici măcar strategică, mai degrabă o mişcare cu un caracter aprehensiv în perspectiva viitoarelor alegeri.
Un alt punct pe care doresc să îl aduc în discuţie este cel legat de alegerile în două tururi de scrutin. Reiterez că alegerile locale într-un singur tur de scrutin nu fac bine nici celor care câştigă, nici celor care pierd, nici cetăţenilor şi nici democraţiei. Lipsa de legitimitate este nedorită într-o ţară care se află pe drumul ireversibil al democraţiei. PNL va face toate demersurile necesare pentru ca acest clişeu politic să fie îndreptat şi cetăţenilor să li se dea şansa unui vot corect. Lipsa de legitimitate poate avea consecinţe dintre cele mai nefaste asupra dezvoltării economico-sociale a oricărei comunităţi. Reprezentativitatea caducă a viitorilor aleşi va aduce un deserviciu societăţilor pe care le vor reprezenta.
Un alt aspect privitor la duplicitatea stângii politicii româneşti şi nu numai, este legat de modul defectuos de răspuns la solicitările justiţiei, care afectează credibilitatea Parlamentului. Momentele de inflexiune ale mediului politic cu privire la ridicarea imunităţii unor deputaţi sau senatori nu va duce la ridicarea Raportului M.C.V. pentru România. Cred că decenţa şi respectul pentru instituţiile statului şi pentru anumite acţiuni ale acestora trebuie să primeze în orice moment, indiferent de context.
Nu în ultimul rând, doresc să amintesc de tendinţele irepresibile ale PSD de iniţiere a unor iniţiative legislative şi acţiuni politice prin care să poată controla societatea. „Legea antidefăimare” a stârnit un val de proteste din partea tuturor mediilor, sociale, politice, diplomatice, relevând faptul că societăţii nu i se poate confisca ceea ce a câştigat cu preţul vieţii. De asemenea, nu se poate efasa din memoria românilor faptul că a fost nevoie să se piardă vieţi pentru ca fosta echipă guvernamentală să-şi dea demisia. Chiar dacă nu se mai află la guvernare, stânga politică are prelungiri şi în eşaloanele 2 şi 3 ale administraţiei româneşti, de care va avea grijă să se menţină în funcţii.
În final, doresc să transmit faptul că aceste cutezanţe ale PSD, multiplicate de duplicitate, nu pot decât să se concretizeze într-un eşec. PNL are grijă ca, prin discuţii aşezate şi cumpătare, să câştige alegerile şi să vină în sprijinul tuturor cetăţenilor români. – sursa: declarație de presă deputatul PNL Corneliu Mugurel Cozmanciuc. – PROMPT MEDIA
foto:cdep.ro
Profesoara, educatoare învățătoare grevistă face probleme , parlamentara