142060 – 20012016 – Florin Popescu, polițist de la Serviciul Investigații Criminale al IPJ Suceava a fost reținut și este urmărit penal pentru luare de mită și trafic de influență.
Acesta este acuzat că în cursul anului trecut, în schimbul a 1000 de euro, a promis să ajute un suspect dintr-unul din dosarele la care lucra.
”În perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, cu intenție, a pretins, în mod direct și pentru sine, de la inculpatul Stănescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secția Penală, învestit cu soluționarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influență, trimisă în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor.
De asemenea, inculpatul Popescu Florin Vasile a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluție favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă.
Ulterior pronunțării condamnării în primă instanță la o pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, inculpatul Popescu Florin Vasile a pretins, în mod repetat și la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stănescu Ovidiu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervențiilor făcute pe lângă magistratul respectiv”, se arată într-un comunicat al DNA.
În data de 19 ianuarie, inculpatul Popescu Florin Vasile a fost prins în flagrant delict în timp de primea 700 de lei de la Ovidiu Stănescu.
În același dosar, este urmărit penal și se află sub control judiciar pentru 60 de zile și Ovidiu Stănescu, acuzat de cumpărare de influență. În această perioadă, Stănescu trebuie să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să anunțe imediat orice schimbare a locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI și din partea SIPI Suceava. – PROMPT MEDIA