Acasă Cultura/Media SUA: Poezia picturii/Pictura poeziei Dimitrie Budiaci – Expozitie personală ”Totemuri”

SUA: Poezia picturii/Pictura poeziei Dimitrie Budiaci – Expozitie personală ”Totemuri”

DISTRIBUIȚI

afis - Budiaci&SilisteanuFlorian Silisteanu – Recital poetic ”Serafim – schimbul de pasăre”  – 140877 – 03112015  –  ICR New York prezintă expoziția personală a pictorului Dimitrie Budiaci, intitulată ”Totemuri”. Sub semnul interferenței artelor, al poeziei că pictură și al picturii poeziei, expoziția este concepută în tandem cu recitalul scriitorului și poetului româno-american Florian Silisteanu  (pseudonimul literar al lui Florian Stoian),  Serafim – schimbul de pasăre. Vernisajul expozitiei si recitalul poetic vor avea loc la sediul ICR New York, vineri,  6 noiembrie 2015, de la orele 19.00.

Dimitrie Budiaci  (n. 1993, Bucuresti) a absolvit Liceul ”C.A.Rosetti”, specialitatea biologie (2012) și este recent licențiat al Universității Naționale de Arte din București, secția pictură (2015), unde l-a avut coordonator pe conf. Univ. Dr. Cezar Atodiresei. În 2012, a avut prima expoziție personală la Galeria Scit ART, din București. Până în prezent, a participat la mai multe expoziții de grup. Lucrările tânărului artist au fost deja prezentate publicului american, în format electronic, în cadrul evenimentelor organizate la standul României de la BookExpo America 2015.

Florian Silisteanu  (n. 1962, Siliștea, jud. Argeș) este membru al Uniunii Scriitorilor din România, din anul 2007, și al Federației Internaționale a Jurnaliștilor (Bruxelles). A publicat până în prezent un mare număr de cărți de poezie originală, care-l plasează ca o voce singulară în rândul confraților săi contemporani, cartea ”Serafim – schimbul de pasăre” (Reflection Publishing, California, 2014) fiind un exemplu în acest sens.

Evenimentul de la ICR New York aduce astfel față în față, pentru prima dată, doi artiști – un pictor și un poet – care nu s-au cunoscut niciodată, dar ale căror creații prezintă subtile afinități și punți ideatice. În acest sens, evenimentul va include o dimensiune de ”happening”: în timpul recitalului poetului, pictorul va face schițe rapide, inspirate de versurile ascultate, iar poetul va crea un poem, sugerat de lucrările pictorului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.