Nu este prima dată când supunem atenției și analizei cetățenilor apetența Instituției Prefectului pentru cererile de chemare în judecată, învinuitul de serviciu fiind ca de fiecare dată, Vasile Mustățea, președintele Consiliului județean Giurgiu.
Nina Lavinia Crișu se bate ca la Rovine pentru supremația în instanță. Ce interes public major îți poate cere să devii arma artizanală a unui partid? Iată întrebări legitime ale oricărui giurgiuvean care observă consecvența Instituției prefectului de a pierde la nesfârșit procese. Războaie provocate doar de orgoliile prostești ale unor lideri politici.
Cum s-ar putea oare cataloga demersurile juridice ale doamnei Prefect care din luna Aprilie 2015 trenează un proces a cărei miză devine una de partid? Lună în care consilierii judeţeni au luat act de hotărârea definitivă şi irevocabilă a justiţiei prin care Cristian Marciu îşi pierdea calitatea de consilier judetean şi prin urmare şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului judeţean… Un proces tergiversat inutil prin tot felul de tertipuri ce nu țin deloc de profesionalism , artă oratorică sau de cine știe ce raționamente logice și juridice de substanță , ci doar de mizeriile lumii politice.
Conexăm dosare, disjungem, invocăm excepții demne de experiența unui student în anul întâi la Drept, depunem cereri de intervenție …Și toate aceste manevre doar pentru a mai câștiga câteva termene în proces și implicit timp…
Nedumerirea contribuabililor onești, este însă cine plătește toate aceste procese? Dacă acest exercițiu al doamnei Prefect are ca motivație însă dorința de a acumula experiență la bară, există varianta de a lua meditații pe banii dumneaei. Este adevărat însă că la instituțiile care te specializează în acest sens, costurile sunt suportate personal de cel ce dorește să învețe, nu sunt achitate în niciun caz din bugetul statului. Nu credem însă că pe doamna Prefect o mână în luptă dorința de a se specializa , ci mai degrabă obediența față de partidul mult iubit.
Ceea ce nu știe doamna prefect este faptul că regimurile democratice se caracterizează teoretic prin separaţia dintre politic şi administrativ. Este adevărat că cele două se influenţează reciproc, dar rămân separate. Acest lucru s-a întâmplat încă de la momentul la care administraţia s-a clădit pe regulile birocraţiei, aşa cum le descrie Max Weber . Însă ne scuzați ignoranța, cine este acest Max Weber pe lângă Niculae Bădălău? Că vorba proverbului: morții cu morții , viii cu viii!
Suntem convinși că doamna Prefect nu-și va pierde din timpul prețios pentru a lectura teorii care nu o interesează atâta timp cât partidul este cel ce o susține politic, administrația fiind doar pretextul pentru a-și șicana adversarii, iar legitimarea raţional-legală, un concept învechit în fața tuturor normelor de partid.
În concluzie, așteptăm cu interes data de 15.10.2015 , la care se va pronunța instanța în cazul Cristian Marciu și efectele acestei decizii care poate schimba multe în Consiliul Județean Giurgiu. Am zis și noi, n-am dat cu parul!
(Redacția)