Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bilbiotecarii de peste Prut s-au întâlnit cu ministrul pentru românii de pretutindeni

Bilbiotecarii de peste Prut s-au întâlnit cu ministrul pentru românii de pretutindeni

DISTRIBUIȚI

Bibliotecarii din Rep. Moldova care participă la un stagiu de specializare la București, au fost primiți  astăzi, 9 septembrie, de ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, potrivit www.timpromanesc.ro

Cu acest prilej, demnitarul român a subliniat importanța muncii bibliotecarilor în promovarea limbii și culturii române, subliniind necesitatea cooperării dintre specialiștii din România și Republica Moldova. A menționat, de asemenea, necesitatea ca bibliotecile să fie pregătite pentru schimbările tehnologice și să-și consolideze poziția de centre de promovare a culturii românești.

“Bibliotecarii de pe ambele maluri ale Prutului slujesc aceeași cultură, păzesc aceeași limbă. Este firesc ca ei să se cunoască. Este firesc ca ei să lucreze după aceleași principii, după aceeași filozofie și este de datoria instituției noastre să îi facă să se întâlnească” a spus Angel Tîlvăr.

Proiectul, derulat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni (IEH), aflat în coordonarea ministrului delegat, a ajuns la cea de-a doua ediție și are loc în perioada 7 – 11 septembrie 2015, timp în care bibliotecarii de peste Prut participă la cursuri de biblioteconomie, vizite de studiu la diferite biblioteci din București, precum și la alte obiective culturale şi istorice din capitală.

Aceste acțiuni urmăresc promovarea identităţii culturale prin creşterea numărului de persoane care au acces la fondul de carte de limbă română existent în bibliotecile din Rep. Moldova, dezvoltarea de proiecte culturale în parteneriat, care să faciliteze studiul în limba română, precum și cele referitoare la noutăţile din domeniul biblioteconomiei.

Proiectul va fi continuat și se are în vedere dobândirea unui caracter mai larg prin participarea bibliotecarilor şi din alte comunităţi româneşti istorice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.