– 139019 – 11082015 – Premierul Victor Ponta se face că nu înţelege că situaţia lui de acum este diferită de cea de pe vremea USL, a declarat la RFI Romania europarlamentarul Renate Weber, membră a grupului ALDE din PE. Şeful Guvernului spunea luni seară că nu-şi va da demisia, atât timp cât are susţinere politică.
Pentru Renate Weber, „sunt un pic copilăreşti declaraţiile acestea, pentru că premierul se face că nu înţelege cât de diferită este situaţia pe care o are astăzi, comparativ cu situaţia la data la care a preluat mandatul. Atunci avea nu doar susţinerea partidului său şi era o susţinere totală din partea partidului său, atunci exista USL-ul, susţinerea era mult mai mare în ceea ce priveşte şi numărul de voturi şi de parlamentari. Lucrurile s-au schimbat foarte mult. Astăzi, Victor Ponta este premier, dar este în întregime în mâinile altora, adică depinde foarte mult inclusiv în propriul său partid de alţii, nu de el, el nu mai controlează acest partid, iar în cadrul coaliţiei de guvernare, evident, depinde de bunăvoinţa pe care o manifestă la un moment dat sau altul acel preşedinte al unui partid, care niciodată n-a trecut prin vreo alegere, anume UNPR şi Gabriel Oprea”.
„Până în decembrie 2016 mai e foarte mult, nu mai e puţin. Consecinţele imediate vor fi faptul că PSD-ul va continua să fie la guvernare, nu ştiu dacă neapărat implementând ideile domnului Ponta despre cum vrea să guverneze România sau dacă vor fi ideile lui Liviu Dragnea, care nici el însuşi nu controlează chiar partidul, ci este şi el exponentul unei anume părţi din PSD, dar sigur că pentru PSD, în opinia mea, este important să rămână la guvernare atunci când se organizează alegerile, nu pentru că asta ar însemna o intenţie de fraudă sau ceva de genul ăsta, dar pentru că pentru electoratul PSD e foarte important să-i vadă pe ei ca fiind învingători tot timpul”, crede europarlamentarul.
Premierul Victor Ponta a afirmat luni seara, la RTV, că nu va demisiona până în 2016 şi că din prima zi de mandate a simțit că se face presiune asupra sa pentru a renunţa la funcție, fiind vorba de „funcţia cea mai atacată şi cea mai dorită”. – PROMPT MEDIA