Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Aplicație românească premiată de experții Samsung

Cluj: Aplicație românească premiată de experții Samsung

DISTRIBUIȚI

138799 – 31072015 –  Experții uneia dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, Samsung, au premiat o aplicație creată de studentă a Universității Tehnice din Cluj. Această aplicație permite controlul roboților cu ajutorul tabletelor și telefoanelor. Ea ar putea revoluționa modul de a face cumpărături, însă ar fi utilă și în situații în care roboții sunt utilizați în acțiunile care vizează salvarea persoanelor prinse sub dărâmături sau salvarea victimelor accidentelor miniere.

Robotica este un subiect care ține prima pagină a știrilor de tehnologie, în timp ce promisiunea unei vieți în care activități din cele mai diverse sunt executate de către dispozitive inteligente continuă să ne fascineze. În acest context, ideea simplă și eficientă a Patriciei Chiril – studentă a cursului de Dezvoltare de Aplicații Mobile din cadrul programului Samsung Tech Institute Cluj – de a controla un robot cu o aplicație Android prin conexiune Bluetooth a cucerit audiența și a fost premiată de către Samsung. Un exemplu de utilizare al acesteia poate fi coșul de cumpăraturi autonom care te însoțește în magazin, acționat fără cel mai mic efort, prin Bluetooth”, spun reprezentanții Samsung.

Posibilitățile de utilizare ale unui robot controlat prin Bluetooth sunt nenumărate. Cu mici modificări, acesta poate fi controlat prin Internet sau satelit”, a spus Patricia Chiril despre aplicația pe care a dezvoltat-o. Deplasarea se poate face în trei moduri: cu butoane touch, vocal și prin urmărirea unor trasee prestabilite.

Se poate atașa un senzor de proximitate care face ca dispozitivul să însoțească utilizatorul, iar prin adăugarea unei camere de luat vederi putem obține un dispozitiv inteligent de căutare în situații de urgență, de exemplu cutremure”, a mai spus Patricia Chiril.

Studenta clujeancă a fost inclusă în programul Tech Institute, care este dedicat specializării tinerilor în meserii ce țin de tehnologiile mobile. În acest an, 150 de studenți au urmat cursuri de dezvoltare de aplicații mobile în cadrul Universității Politehnice din București și Universității Tehnice din Cluj-Napoca, partenere ale programului Samsung Tech Institute, anunță România Liberă.

 În cadrul proiectului, studenți care se pregătesc de o carieră în domeniul tehnologiilor au avut parte atât de cursuri de hard skills – cunoștințe de programare pentru dezvoltarea de aplicații mobile – cât și de soft skills – abilități de comunicare, de prezentare a ideilor într-un mod convingător și de lucru în echipă.

Totodată, ei avut ocazia să se întâlnească față în față cu invitați speciali, profesioniști din domeniul tehnologiei, care le-au fost mentori, împărtășin­du-le din experiența lor. „Programul Tech Institute  le oferă studenților posibilitatea de a interacționa cu specialiști ai domeniului, cu tehnologie de ultimă generație, precum și cu teme actuale, foarte căutate pe piața muncii. În plus, structura cursului este concepută pentru a simula situații reale, cu care tinerii se vor confrunta dacă aleg o carieră în IT sau antre­prenoriat, experiență extrem de relevantă mai ales în Cluj, oraș în care antreprenoriatul în tehnologie s-a dezvoltat într-un mod spectaculos”, a declarat Sabina Știrb, reprezentant Samsung Electronics România.

Studenții participanți la curs au beneficiat de o experiență completă de învățare. Ei au dobândit cunostințe aprofun­date despre platforma Android, modalitățile de programare și soluții pentru dispozitivele mobile, sub îndrumarea echipei coordonate de prof. conf. dr. ing Marcel Cremene, din cadrul Universității Tehnice din Cluj. Totodată, Fundația Leaders a coordonat partea de soft skills și leadership training. Cursurile de dezvoltare de aplicații mobile fac parte din programul  Samsung Tech Institute, în cadrul căruia au fost lansate două laboratoare de inovație, la Cluj-Napoca și la București.   –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.