– 135875 – 06042015 – Consorțiul format din societățile Information Business Consulting, Electrica Soluziona și Indra a fost desemnat câștigătorul licitației privind achiziția unui sistem informatic integrat de tip Enterprise Resource Planning cu instrumente de analiză managerială de tip Business Intelligence, anunță Hidroelectrica. Valoarea ofertei de 1,7 milioane de euro fără TVA.
La licitație au participat 11 ofertanți (5 cu platforma SAP, 5 cu platforma Oracle și un producător local.
Evaluarea tehnico-economică a licitației s-a efectuat după criteriul ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere tehnico-economic, din care criteriul financiar a reprezentat o pondere de 80%, iar cel tehnic, totalizând 20%, a cuprins 7 criterii tehnice: timpul de implementare „Societate standard”, respectiv „Producător de energie”, efortul solicitat beneficiarului în timpul implementării, numărul de tranzacții preconfigurate respectiv dezvoltate în scopul implementării, efortul alocat pentru curățarea și migrarea datelor, respectiv cel alocat instruirii utilizatorilor.
Anterior deschiderii ofertelor din 15 ianuarie 2015, s-au solicitat ofertanților 22 de clarificări, iar răspunsurile au fost publicate în SEAP. Pe parcursul evaluării ofertelor depuse, au fost solicitate 51 de clarificări. În urma unor cereri primite de la ofertanți de prelungire a termenului de depunere a clarificărilor solicitate, s-a acordat timp suplimentar tuturor ofertanților pentru transmiterea acestor clarificări și a prelungit termenul inițial de evaluare până la 15 aprilie a.c.
„Prin implementarea noului sistem informatic, va crește eficiența procesului managerial – decizional prin obținerea informațiilor necesare, în timp real, la toate nivelurile: strategic, functional si operational. Achiziția acestui serviciu instituie noi standarde de prețuri în industria de profil. În 2012, imediat după intrarea companiei în insolvență, am anulat o procedură care viza achiziția unui sistem informatic tip ERP, motivat de împrejurarea ca documentația de atribuire favoriza o companie abonată la contractele Hidroelectrica pe zona de IT și prețul din punctul de vedere al administratorului judiciar era exagerat de mare, respectiv, 8,9 milioane euro fără TVA. Am reușit achiziționarea aceluiași pachet de servicii la un preț de 5 ori mai mic decât cel avansat de Hidroelectrica în 2012. Prețul de 1,7 milioane euro reprezintă cel mai mic preț cu care o instituție publică, o companie publică sau privată a achiziționat vreodată un astfel de serviciu”, a declarat av. dr. Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al companiei. – PROMPT MEDIA