Acasă Centru Covasna Dosarul retrocedărilor ilegale din Bacău: DNA cere arestarea judecătorului Ordog

Dosarul retrocedărilor ilegale din Bacău: DNA cere arestarea judecătorului Ordog

DISTRIBUIȚI

133365 – 08122014 – Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Brașov au înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție referatul cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, pentru cercetat pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi pentru luare de mită în dosarul retrocedărilor ilegale de teren forestier din judeţul Bacău.

În referatul cu propunere de arestare, procurorii au reținut că, în luna iunie 2010, Lorand Andras Ordog, în calitate de judecător în cauza 2165/270/2007, a primit de la inculpatul Ioan Adam, avocat în respectiva cauză, suma de 10.000 de euro, pentru a formula o soluție favorabilă clientului acestuia din urmă, Gheorghe Sturdza Paltin. Banii au fost primiți chiar în biroul acestuia din cadrul Tribunalului Covasna.

După ce a primit banii, Ordog Lorand, împreună cu membrii completului, a admis recursul împotriva unei sentințe pe care a casat-o și a trimis cauza spre rejudecare instanței care a pronunțat hotărârea atacată, respectiv Judecătoria Sfântu Gheorghe.

În luna martie 2012, pentru a-și îndeplini în mod necorespunzător atribuțiile de judecător în cauza 4014/305/2010, judecătorul Ordog a solicitat de la avocatul Adam suma de 50.000 de euro, pentru a-i da o soluție favorabilă clientului acestuia din urmă, Sturdza Paltin. Banii au fost ceruți chiar în biroul judecătorului din cadrul Tribunalului Covasna. Cu această ocazie, avocatul Adam a promis că-i va da suma cerută.

Ulterior, după formularea deciziei (dispuse de judecătorul Ordog, împreună cu judecătorii Gabriel Uță și Maria Daniela Velican), avocatul Adam i-a dat lui Ordog 10.000 de euro din suma promisă anterior.

Decizia respectivă a fost dată în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, ca urmare a unei analize și interpretări părtinitoare a probelor, denaturându-se vădit starea de fapt.

Astfel, s-a creat un prejudiciu în sarcina Romsilva de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier).

La data de 4 decembrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a încuviințat solicitarea de arestare preventivă/a arestului la domiciliu, a judecătorului Ordog formulată de procurorii anticorupție, se precizează într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.