Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul pentru Energie: Este exclus ca România să fie afectată de...

Bucureşti: Ministrul pentru Energie: Este exclus ca România să fie afectată de sistarea gazelor pentru Ucraina

DISTRIBUIȚI

129118 – 16062014 – Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, sustine ca este exclus ca populatia Romaniei sa fie afectata de sistarea livrarilor de gaze rusesti spre Ucraina, pentru ca exista suficiente gaze inmagazinate in depozitele subterane, iar productia depaseste consumul.

„Am avut in aceasta dimineata (luni – n.r.), impreuna cu operatorul de transport gaze naturale, Transgaz Medias, o analiza a situatiei, iar, din datele primite, rezulta ca avem deja stocate peste 1,4 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Mai mult, in ultima luna si, inclusiv, in prezent, productia interna a Romaniei depaseste consumul national, ceea ce ne ajuta foarte mult. Si, sa nu uitam, ca vin luni de vara, in care consumul scade natural”, a spus Nicolescu, potrivit unui comunicat.

Gazprom, de la care Romania importa indirect gaze naturale, a anuntat luni ca a avertizat Comisia Europeana in legatura cu „posibile perturbari” in aprovizionare, in cazul in care Ucraina, careia Rusia a decis sa inceteze sa-i mai furnizeze gaze neplatite in avans, preleveaza gaze din volumele aflate in tranzit. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.