Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gyorgy Frunda: Planurile Rusiei constituie motive de îngrijorare pentru România

Bucureşti: Gyorgy Frunda: Planurile Rusiei constituie motive de îngrijorare pentru România

DISTRIBUIȚI

129117 – 16062014 – Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, nu crede ca planul Rusiei de a restabili granitele fostei URSS include si Republica Moldova, insa Romania are motive de ingrijorare.

„Sunt semne politice care ne dau dreptul de a fi foarte ingrijorati de ceea ce se intampla in imediata noastra vecinatate. Prevenirea, tratamentul este unul singur, ca organismele internationale sa se implice. Este, cred eu, nevoie de intrunirea Consiliului de Securitate al ONU, este nevoie de discutarea intre Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana si Statele Unite, au avut loc tentative, fara rezultate eficiente”, a spus Frunda la RFI Romania.

Gyorgy Frunda sustine ca „Rusia vrea sa restabileasca, intr-un fel sau altul, granitele fostului URSS, Rusia cu o intarziere de 15-20 de ani reactioneaza la masurile luate de catre UE si NATO, care au facut pasi inspre est, acum Rusia spune ca trebuie sa se apere, dar nu asta este solutia”.

Intrebat daca Republica Moldova este si ea inclusa in planul Rusiei de a reface granitele fostei URSS, Gyorgy Frunda a raspuns: „Nu cred, nu cred. Ati vazut declaratiile unor conducatori rusi, isi dau seama ca Moldova nu poate fi din nou inclusa in fostul URSS”. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.