127153 – 26032014 – Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat că angajamentul României pentru dezvoltarea industriei şi tehnologiilor de apărare este un angajament pe termen lung, care va produce rezultate concrete.
„Guvernul român este conştient de importanţa pe care cercetarea şi dezvoltarea tehnologică o au pentru societate, în ansamblu, dar şi pentru domeniul securităţii şi apărării. Tocmai de aceea, Ministerul Educaţiei Naţionale a jucat un rol major în redactarea capitolului dedicat cercetării şi dezvoltării din Strategia de Securitate Naţională, recent adoptată de Guvern, precum şi în elaborarea strategiei pentru industria de apărare”, a afirmat ministrul Mihnea Costoiu, în alocuţiunea susţinută în cadrul conferinţei „De la Active la Servicii – Livrarea de Capabilităţi în Secolul 21”, organizată la Bucureşti cu ocazia aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO.
„Participarea impresionantă a României la mai multe programe de cercetare în domeniul securităţii şi apărării arată potenţialul şi resursele importante ale ţării noastre în materie de tehnologii de comunicaţii şi operaţiuni militare”, a mai spus Mihnea Costoiu.
Conferinţa NATO C4SIR, cu tema „De la Active la Servicii – Livrarea de Capabilităţi în Secolul 21” are loc la Bucureşti, între 25 şi 27 martie, fiind organizată în parteneriat cu filiala europeană a AFCEA (Asociaţia Comunicaţiilor şi Electronicii Forţelor Armate). Conferinţa reuneşte anual cele mai importante nume din domeniul industriei şi tehnologiilor de apărare. În cadrul dezbaterilor au mai avut intervenţii generalul Ştefan Dănilă, ;eful Statului Major General, europarlamentarul Ioan-Mircea Paşcu, generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, Mircea Duşa, ministrul Apărării, Patrick de Rousiers, preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, generalul Patrick Auroy, asistentul secretarului general al NATO pentru Investiţii în domeniul Apărării. – PROMPT MEDIA