Acasă Politic Vameşi şi poliţişi de la Vama Albita, acuzaţi de coruptie

Vameşi şi poliţişi de la Vama Albita, acuzaţi de coruptie

DISTRIBUIȚI

123659 – 23102013 – Procurorii DNA din Iași au extins cercetările desfășurate de în cauza complexă privind infracțiuni de corupție în legătură cu transportul de mărfuri peste frontiera de est și au început urmărirea penală față de alte cinci persoane, așa încât, în prezent, în respectivul dosar, sunt învinuite în total

28 de persoane, respectiv 24 de vameşi și patru polițiști de frontieră.

Toţi aceştia își desfășoară activitatea în punctul de trecere al frontierei Albița din județul Vaslui.

Potrivit procurorilor, în perioada mai – octombrie 2013, în contextul desfășurării activităților profesionale privind controlul polițienesc/vamal asupra persoanelor care transportau colete spre și dinspre Republica Moldova și asupra mijloacelor de transport cu care acestea s-au deplasat, inculpații pretindeau și primeau sume de bani (între 10 lei și 100 de euro, pretinzând chiar și 200 de euro) în schimbul permiterii tranzitării frontierei de est.

În schimbul sumelor de bani pretinse și primite, inculpații efectuau formal sau nu efectuau deloc controale vamale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia.

În zilele de 22 și 23 octombrie 2013 procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore față de 17 vameşi şi obligaţia de a nu părăsi țara pentru 30 de zile față de un vameş și doi polițiști de frontieră. Alți 8 învinuiți, respectiv 6 polițiști vamali și 2 polițiști de frontieră vor fi cercetați în stare de libertate.

Cei 17 inculpați reținuți pentru 24 de ore urmează a fi prezentați în cursul zilei de 23 octombrie la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.