Acasă Politic Bucuresti: România va sprijini statele membre SEECP să-și armonizeze legislația la standardele...

Bucuresti: România va sprijini statele membre SEECP să-și armonizeze legislația la standardele europene

DISTRIBUIȚI

123438 – 15102013 – Parlamentul României va contribui semnificativ la sprijinirea eforturilor parlamentelor statelor membre ale Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP) de a-şi armoniza legislaţia naţională la standardele europene şi acquis-ul comunitar, a declarat deputatul PSD şi preşedintele grupului de lucru al dimensiunii parlamentare al SEECP, Gabriela Podaşcă.

Declaraţia a fost făcută luni în cadrul lucrărilor primei zile a seminarului parlamentar “Statutul juridic şi funcţiile politice ale organizaţiilor interparlamentare”, organizat de Secretariatului Regional pentru Cooperare Parlamentară în Europa de Sud-Est, în perioada 14-15 octombrie, la Sofia.

În intervenţia sa, deputatul PSD a subliniat că este necesar ca parlamentele statelor membre SEECP să aibă o strânsă colaborare şi un dialog politic consistent în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor comune pe plan regional.

“Succesul cooperării parlamentare depinde în mare măsură de existenţa unei voci unitare şi de interesele comune ale statelor membre SEECP. Ţările noastre se confruntă, în mare parte, cu aceleaşi provocări regionale şi aderă la un scop comun: un viitor împreună în cadrul Uniunii Europene”, a declarat Gabriela Podaşcă.

În acest context, deputatul PSD a susţinut că Parlamentul României va sprijini legislativele ţărilor membre SEECP în demersurile lor de integrare europeană.

“Vom sprijini toate eforturile colegilor noştri parlamentari din ţările membre ale SEECP pentru integrarea cât mai rapidă în Uniunea Europeană. De aceea, le vom împărtăşi experienţa dobândită în relaţia cu Parlamentul European şi cu alte organisme şi iniţiative internaţionale al căror membru suntem”, a spus Gabriela Podaşcă.

De asemenea, deputatul PSD a explicat necesitatea utilizării oportunităţilor oferite de acest seminar pentru clarificarea aspectelor tehnice şi juridice care ţin de transformarea dimensiunii parlamentare a SEECP într-o Adunare Parlamentară. Declarația vine în contextul în care România a preluat Președinția în Exercițiu pentru dimensiunea parlamentară a SEECP pentru perioada iunie 2013 – iunie 2014. “Unul dintre principalele obiective ale acestui mandat îl reprezintă consolidarea efectivă a dimensiunii parlamentare a SEECP. În acest sens, vom face toate eforturile ca structurile Adunării Parlamentare să îndeplinească acele condiții necesare pentru o funcționare eficientă”, a adăugat deputatul PSD Gabriela Podașcă.

Observaţiile au fost salutate de ceilalţi participanţi, având în vedere şi perspectiva dezbaterilor din cadrul următoarei reuniuni a Grupului de lucru care va avea loc la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în perioada 15-16 noiembrie a. c.. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.