Acasă Politic Bucuresti: Porți deschise la Ministerul Agriculturii de Ziua Mondială a Alimentației

Bucuresti: Porți deschise la Ministerul Agriculturii de Ziua Mondială a Alimentației

DISTRIBUIȚI

123459 – 16102013 – Ziua Mondială a Alimentației (ZMA) este sărbătorită în fiecare an în toată lumea pe data de 16 octombrie, marcând și celebrarea înființării în 1945 a Organizației Mondiale pentru Alimentație și Agricultură, structură care aparține de ONU.

Ziua Mondială a Alimentaţiei are scopul de a sensibiliza opinia publică internaţională asupra problemei foametei şi a malnutriţiei în lume şi are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cât mai multor persoane.

Din anul 1981, pentru această zi a fost adoptată o temă diferită în fiecare an, pentru a evidenția zonele agriculturii spre care trebuie să-și direcționeze activitățile prioritare. În mod natural, temele anuale se învârt în principal în jurul agriculturii, alături de educație și sănătate, deoarece doar prin acordarea unei atenții deosebite acestui domeniu, se va rezolva ceva pe termen lung, în toate colțurile lumii.

Tema din acest an, propusă de FAO este “Sisteme alimentare durabile, pentru Securitate Alimentară şi Nutriţie”, iar Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sărbătoreşte, alături de FAO, Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi “Ziua Porţilor deschise la MADR”.

Porțile Ministerului Agriculturii se ”deschid”, oficial, miercuri, începând cu orele 10.00. Cu ocazia celor două evenimente, ministerul găzduieşte, în curtea sa exterioară şi o expoziţie cu vânzare de produse agro-alimentare la care participa producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.