Acasă Politic Bucuresti: Pelerinaj de Sfântul Dimitrie cel Nou pe colina Patriarhiei

Bucuresti: Pelerinaj de Sfântul Dimitrie cel Nou pe colina Patriarhiei

DISTRIBUIȚI

123662 – 23102013 – Patriarhia Română va organiza mai multe manifestări cu ocazia pelerinajului anual la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, celebrat pe 27 octombrie, care se va desfășura de joi până marțea viitoare.

Procesiunea Calea Sfinților cu moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou va avea loc joi, la orele 11,00, pe bulevardul Regina Maria, de la Biserica Sfântul Spiridon Nou, la aceeași oră, urmând să fie aduse în procesiune sfintele moaște ale Sfântului Mare Mucenic Artemie, care se află spre venerare la Mănăstirea Căldărușani, informează Biroul de presă al Patriarhiei.

Cele două procesiuni se vor întâlni la Sfânta Cruce din piatră de la baza colinei Patriarhiei, unde, la orele 11,30, va avea loc întâmpinarea icoanei făcătoare de minuni a Sfintei Împărătese Elena în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și din moaștele Sfintei, precum și a icoanei istorice a Sfântului Împărat Constantin cel Mare, aduse la București de o delegație a Bisericii Greciei condusă de mitropolitul Corintului, Dionisie.

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc duminică pe Cuviosul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor (sărbătorit anual la 27 octombrie), ale cărui sfinte moaște se păstrează în Catedrala Patriarhală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.