Acasă Politic Bucuresti: Gruia Stoica vrea ordonanță preșidențială pentru continuarea privatizării CFR Marfă

Bucuresti: Gruia Stoica vrea ordonanță preșidențială pentru continuarea privatizării CFR Marfă

DISTRIBUIȚI

123458 – 16102013 – Presedintele Grampet Group, Gruia Stoica, cel care detine Grup Feroviar Roman, a declarat, marti, ca analizeaza posibilitatea de a cere o ordonanta preșidintiala pentru continuarea procesului de privatizare a CFR Marfa. „Analizam posibilitatea de a cere o ordonanta preșidentiala

sa putem sa continuam procedura de privatizare, sa adaptam hotararea guvernului la cerintele europene”, a declarat Gruia Stoica, marti seara, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a precizat ca nu a dorit sa faca prea multe comentarii publice, pentru ca a vrut ca procesul de privatizare sa se desfasoare „intr-o atmosfera de normalitate si de profesionalism”.

„Nu am dorit sa facem privatizare la televizor. (…) Pentru a rispi orice indoiala a GFR de a achita restul de 172 de milioane de euro, doresc sa informez ca am anuntat vanzatorul in legatura cu disponibilitatea noastra de a face plata, dar si vanzatorul sa isi indeplineasca obligatiile. In absenta acestora, GFR nu are baza legala sa efectueze platile”, a explicat presedintele Grampet Group.

Patronul GFR a mentionat ca nu doreste neaparat sa dea statul in judecata, dar ca „nu are cum sa ramana statul cu cele 10 milioane de euro, cum a zis Ramona Manescu „.

„Este obligatoriu sa ne recuperam banii”, a adaugat Stoica.

„Sunt trist si dezamagit ca nu avem incheiata astazi o privatizare de succes cu o companie romaneasca ce opereaza de 13 ani de zile pe calea ferata. Nu ne-am dus sa cumparam televiziuni sau altceva, ne-am dus sa cumparam o societate care opereaza pe caile ferate.

“Nu am fost favorizati nicio secunda, am acceptat conditii foarte dure, am facut o oferta foate avantajoasa, am dat o valoare companiei de 400 de milioane de euro”, a mai spus Gruia Stoica, amintind ca cele 202 milioane de euro erau pentru 51 la suta din actiunile companiei.

Presedintele Grampet Group si-a exprimat parerea de rau ca CFR Marfa „rateaza un management modern si competent”, adaugand ca este dispus sa participe din noua la privatizare.

„Daca privatizarea se va relua, suntem gata sa participam din nou. Speram sa avem parte de un proces de privatizare foarte bine organizat”, a mai spus Gruia Stoica.

Nu in ultimul rand, aceste a sustinut ca, daca ar intenta o actiune in instanta in acest caz, ar fi „impotriva comisiei de privatizare”, are ar trebui sa participe la procesul de privatizare „cu simt al responsabilitatii”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.