Acasă Politic Bucuresti: Ana Birchall: Românii care sunt victime ale jocurilor politice din ţări...

Bucuresti: Ana Birchall: Românii care sunt victime ale jocurilor politice din ţări ale UE trebuie apărati

DISTRIBUIȚI

123447 – 15102013 – Deputatul PSD Ana Birchall și-a reafirmat marţi, într-o declarație susținută astăzi în plenul Camerei Deputaților, susținerea față de cetățenii români din afara țării, aflați la muncă în state ale Uniunii Europene, care devin victime ale jocurilor politice interne în timpul campaniilor electorale.

“Demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea se numără printre valorile pe care este fundamentată Uniunea Europeană, așa cum sunt ele enunţate chiar în primele pagini ale Tratatului de la Lisabona. Din păcate, mulți dintre cetățenii români plecați peste hotare sunt în situația de a nu mai crede în aceste lucruri”, a declarat parlamentarul social-democrat.

Românii au devenit teme în campaniile sau pre-campaniile electorale în unele dintre cele mai importante state ale Uniunii.

“Concetățenii noștri, cea mai mare parte a lor, sunt cinstiți, respectă legea, muncesc pentru un salariu decent, sunt plusvaloare pentru țările în care trăiesc și și-au câștigat respectul pe care îl meritau. Totuși, a devenit o obișnuință ca problema cetățenilor noștri să fie ridicată de fiecare dată când în țările în care se află au loc diverse campanii electorale. S-a întâmplat în Olanda, Italia şi în Marea Britanie, Germania, iar acum în Franța. Apoi campaniile trec, românii noștri devin buni din nou și mai aflăm ce pericol sunt abia la următoarele scrutinuri”, a mai arătat Ana Birchall.

Pentru discriminarea românilor în afara țării vina o poartă și unii dintre politicienii care ar trebui să le apere drepturile, conform mandatelor pe care le-au primit de la cetățeni.

“Este binecunoscut faptul că la construirea unei imagini negative a țării noastre, în plan extern, au contribuit și politicieni pe care cetățenii i-au ales să-i reprezinte și să apere interesul naţional. Mă refer aici în principal la intoxicările și denigrările transmise de unii europarlamentari PDL instituțiilor europene sau cancelariilor occidentale. Din acest punct de vedere, ei se aseamănă foarte mult cu acei politicieni din țările U.E. care i-au folosit pe concetățenii noștri ca temă de campanie electorală internă”, a mai declarat deputatul Ana Birchall.

Deputatul PSD consideră că “avem datoria de a-i apăra pe cetățenii români de aceste, până la urmă, discriminări rușinoase la care sunt supuși de politicienii străini. Cetățenii români, indiferent de etnie, au același statut și aceleași drepturi ca oricare alt cetățean al Uniunii. Trebuie să reușim să oferim un mesaj unitar în plan extern. Iar acesta trebuie să fie acela că NU suntem o nație de infractori. Cei care au comis fărădelegi să răspundă și să fie pedepsiți conform legii oriunde s-ar afla. Vina și răspunderea sunt individuale. NU mai trebuie să lăsăm ca politicienii străini să se folosească români pentru a-și promova politicile extremiste sau pentru a obține voturi”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.