Acasă Politic Bucuresti: PNL o dă înapoi cu regionalizareau

Bucuresti: PNL o dă înapoi cu regionalizareau

DISTRIBUIȚI

118205 – 02042013 – „Regionalizarea, ca si Constitutia, sunt subiecte enorme pe care nu doar, ci in primul rand, politicienii trebuie sa le rezolve”, a declarat, marti, presedintele PNL, Crin Antonescu, care este si presedintele comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei. Crin Antonescu a participat la dezbaterea pe tema reorganizarii administrative a Romaniei de la Academia Romana.

Presedintele Senatului a subliniat ca acestea doua sunt „proiecte care au ambitii in profunzime”, pentru ca „afecteaza fara exceptie viata fiecarui cetatean”, dar au si „ambitii in timp”.

Crin Antonescu s-a aratat multumit ca „dincolo de decidentii politici” conlucreaza la proiectul regionalizarii si „elita academica si universitara, specialistii din domenii implicate”.

Presedintele PNL a subliniat ca „raspunsuriule corecte se dau doar la intrebari bine puse”, iar in cazul regionalizarii aceste intrebari sunt „De ce? Cum? si Pentru cine?” se face regionalizarea.

„Raspunsul corect la aceste intrebari ne poate feri de riscurile reale pe care un proiect de o asemenea amplitudine il reprezinta(…) Riscurile le presimte toata lumea. Primul risc major este reactivarea vechiului blestem al formelor fara fond”, a subliniat senatorul PNL, explicand ca nu trebuie ca regionalizarea sa se faca doar pentru ca „asa trebuie, asa e la moda, asa e in toata Europa”.

Crin Antonescu a mai declarat ca exista „riscul, de atatea ori dovedit real, de a avea dupa aceasta regionalizare mai multa paguba decat profit”.

Presedintele PNL a spus ca acest risc aprare daca USL va incerca sa multumeasca „o birocratie pe care parem a o detesta in toate discursurile noastre, dar care de decenii nu inceteaza sa creasca, mai mare, mai sanatoasa, mai agresiva”.

Un alt risc evidentiat de Crin Antonescu este acela de „a ne cufunda in dispute meschine”, despre „ce partid are mai mult de castigat, ce comunitati locale, ce lideri de comunitati locale mai castiga sau mai urca o treapta in ierarhia puterii si administratiei”.

De asemenea, acesta a semnalat ca regionalizarea este insotita si de riscul de a fi scapat din vedere echilibrul pe care il impune „unitatea statala a Romaniei”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.